Quantcast

Opozicijos atstovai siekia riboti LRT vadovo kadencijas: dabartinė praktika – sovietmečio paveldas

Grupė opozicinėms Lietuvos regionų, Lietuvos valstiečių iš žaliųjų sąjungos, „Vardan Lietuvos“ ir Darbo partijos frakcijoms priklausančių Seimo narių pranešė registravę Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūlo iki dviejų iš eilės riboti LRT generalinio direktoriaus kadencijų skaičių.

Parlamentarai pažymi, kad LRT įstatymas iki dviejų iš eilės riboja LRT Tarybos, Tarybos pirmininko, LRT etikos kontrolieriaus, LRT vidaus audito tarnybos vadovo kadencijų skaičių, tuo tarpu LRT generalinio direktoriaus kadencijų skaičius nėra ribotas.

„Taigi, gali susiklostyti situacija, kai vienas ir tas pats asmuo LRT vadovauja dešimtmečiais. Tokia praktika yra ydinga, paveldėta iš sovietmečio. Kone dešimtmetis, kaip ją palaipsniui siekiama panaikinti valstybės ir savivaldybių įmonėse, viešosiose įstaigose, kurių steigėjas yra valstybė. LRT, viešoji įstaiga, priklausanti valstybei, neturėtų būti išimtis“, – opozicijos atstovų pranešime spaudai cituojama Regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno Luko Savicko teigimu, LRT misijos ir paskirties visuomenėje išskirtinumas ragina kalbėti apie LRT direktoriaus kadencijų skaičiaus ribojimą.

Tokia praktika yra ydinga, paveldėta iš sovietmečio.

„LRT yra išskirtinę misiją visuomenėje turinti žiniasklaidos priemonė, jai turi būti taikomi modernūs, didesnį skaidrumą užtikrinantys valdysenos standartai. Netrukus bus vykdoma atanka ir į pareigas skiriamas naujas LRT generalinis direktorius. Tad mūsų pasiūlymas keisti reguliavimą įvedant kadencijų skaičiaus ribojimą – pačiu laiku“, – sako L. Savickas.

Anot jo, siekiant nepažeisti teisėtų lūkesčių principo, projektas numato, kad kadencijų skaičiaus ribojimas būtų taikomas asmenims, po šių pataisų priėmimo paskirtiems į LRT generalinio direktoriaus pareigas.

Pataisas teikia Seimo nariai A. Širinskienė, Asta Kubilienė, Algirdas Stončaitis, Domas Griškevičius, Laima Nagienė, L. Savickas, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.


Šiame straipsnyje: opozicijaLRTvadovo kadencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Oberfrau Miilūtė bus sekanti

Oberfrau Miilūtė bus sekanti portretas
O tai dar baisiau nei zonderkomanda

To ????

To ???? portretas
Patvorini, LRT yra visuomenine televizija, uz ja todel ir mokame. Siaip jau tu nei cento nemoki is savo kisenes. Jei labiau patinka rusiski filmai ir rusiskos programos, ziurek komercine TV su reklamomis, jei nepatinka rusu meslo nerodanti “konservatoriu” tv. Kiekvienam yra is ko pasirinkti kaip sakant, runkeli.

Adas

Adas portretas
Ir polikliniku vadovu kadencijas turi riboti, kad isvengti mobingu bei "savu ratelio".
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių