Quantcast

Opozicijos atstovai sesijos prioritetais mato žmonių pajamų didinimą, paskatas skiepytis

Seimo opozicijos atstovai prasidedančios rudens sesijos prioritetais mato žmonių pajamų didinimą, paskatas skiepytis.

„Šitoj sesijoj mūsų prioritetas yra realios žmonių pajamos, nes žmogus apie gyvenimo kokybę sprendžia pagal tai, kiek barška pinigėlių jo kišenėj ir ar gali jis ką nors nusipirkt, gali su gyvenimu eiti koja kojon“, – po frakcijų vadovų susitikimo su Seimo pirmininke ketvirtadienį žurnalistams sakė socialdemokratų seniūnas Algirdas Sysas.

Parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen penktadienį prasidedančios Seimo rudens sesijos darbus aptarė su parlamentinių frakcijų vadovais.

Seimo vadovė išskiria tris sesijos prioritetus – sprendimus reaguojant į pandemijos ir migracijos situacijos, socialinės apsaugos įstatymus ir biudžetų įstatymus.

„Yra trys pagrindiniai blokai: aktualijos, kurias galima vadinti grėsmėmis, pandemija ir migracija. Čia reikės būti pasirengus nuolat lanksčiai ir operatyviai reaguoti į besikeičiančią situaciją, kitas blokas yra socialinės apsaugos įstatymai – geresnė apsauga pažeidžiamiausioms grupėms, taip pat ir biudžetas, mokestinės iniciatyvos, spartesnis pensijų indeksavimas“, – po susitikimo kalbėjo parlamento vadovė.

Šitoj sesijoj mūsų prioritetas yra realios žmonių pajamos, nes žmogus apie gyvenimo kokybę sprendžia pagal tai, kiek barška pinigėlių jo kišenėj ir ar gali jis ką nors nusipirkt, gali su gyvenimu eiti koja kojon.

A. Sysas teigė, kad socialdemokratai pritaria iniciatyvoms dėl pensijų indeksavimo, tačiau atkreipė dėmesį, jog planams koncentruojantis į minimalaus darbo užmokesčio didinimą reikia nepamiršti biudžetinio sektoriaus darbuotojų.

„Kalbama tik apie minimalų atlyginimą, bet nekalbama apie biudžetinio sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio didinimą. Mes suplokštiname atlyginimus, kai dirbantiesiems biudžetiniame sektoriuje net tenka mažesnis atlyginimas nei minimalus, tad klausimas, kiek bus didinamas bazinis dydis, pagal kurį tas atlyginimas skaičiuojamas“, – pažymėjo A. Sysas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė tarp frakcijos prioritetų įvardijo paskatas žmonėms skiepytis, „valstiečiai“ dėl to žada tekti savo projektus.

„Mūsų didžiausias lūkestis – skatinti žmones skiepytis, mes dėl to teikiame projektą dėl žalos atlyginimo, jei po skiepo yra kažkokios indikacijos. Matome tai kaip galimybę paskatinti žmones skiepytis, antra dalis yra senjorai virš 80 metų, matome, kad jie palikti likimo valiai, ir siūlysime priemonių, kaip juos paskiepyti, pačius pažeidžiamiausius“, – po susitikimo sakė A. Norkienė.

Seimas penktadienį renkasi į eilinę rudens sesiją. Rudens sesijos darbų programoje  įrašyta 430 teisės aktų projektų be lydimųjų teisės aktų. Dalis projektų perkelta iš praėjusių parlamento sesijų. Vyriausybė į darbų programą pasiūlė įrašyti 127, prezidentas Gitanas Nausėda – aštuonis, Seimo frakcijos – 270 teisės aktų projektų.

Seimas per metus renkasi į dvi eilines sesijas: pavasario sesija trunka kovo 10 – birželio 30 dienomis, rudens sesija – rugsėjo 10 – gruodžio 23 dienomis.


Šiame straipsnyje: Seimasrudens sesijaopozicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip man pažįstama

Kaip man pažįstama portretas
Suprantu valdžią ir prisimenu savo uošvę išskėstomis rankomis - " o ką dabar daryti?". Sovietinis palikimas - sprendimai, nutarimai, galimybių pasai, tp it td testai. Kuo daugiau popieriaus - tuo švaresnis užpakalis.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Nustatys prekyba baudžiauninkais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių