Quantcast

Vadovaujasi principu dantis už dantį – dėl A. Stončaičio atsirūgs M. Danielei?

  • Teksto dydis:

Seimo narės Morganos Danielės prisipažinimas vienoje LNK laidoje, kad būdama trylikos traukė suktinę, o vėliau bandė ir kitų narkotikų, šokiravo Seimo opoziciją. M. Danielė, kuri yra ir Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkė, verčiama iš posto. Valdantieji neslepia, kad tai – opozicijos kerštas už paleistas strėles į Algirdą Stončaitį, pasakojama LNK reportaže.

„Ne tik jos žodžiai, pati pozicija… Jeigu žmogus pirmininkauja tokioje komisijoje ir sako, kad vartojau, naudojau, manau, nėra šios komisijos uždavinys skatinti arba propaguoti tokį gyvenimo būdą“, – teigė Seimo narys Saulius Skvernelis.   

„Seimo narė vargu ar gali būti tokios komisijos pirmininkė, kuomet daro viską, kad narkotikų vartojimas būtų liberalizuotas. Vis dėlto tai yra prevencijos komisija“, – savo nuomonę šiuo klausimu pareiškė ir Seimo narė Agnė Širinskienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

M. Danielė atkerta, kad opozicija užsiima tuščiu politikavimu.

„Nematau, kaip vaikystės ar paauglystės patirtys konkrečiai susijusios su žmogaus kompetencija priimti narkotikų politikos sprendimus ir remtis mokslo įrodymais“, – išsakė  kontrargumentus M. Danielė.

Dalis atsitiktinai kalbintų žmonių mano, kad toks žmogus Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininke būti neturėtų.

„Aš jos nepažįstu, bet jokiu būdu negali“, – sakė gatvėje užkalbinta moteris.

„Manau, negali būti, nes tai nesuderinama“, – antrino kita pašnekovė.

„Manau, taip, gali būti pirmininke, nes turi patirties ir vienoje, ir kitoje pusėje. Tad nemanau, kad čia yra problema“, – sakė kitas praeivis.

M. Danielę palaiko koalicijos partneriai.

Kad opozicija nusprendžia taikyti principą dantis už dantį ir, susiradę kažkokią opozicijos komisijos pirmininkę, pasiūlo pareikšti jai nepasitikėjimą, – tokie pozicijos ir opozicijos tango vyksta nuolat.

 

„Morganos Danielės atveju tai yra išsakyta jos nuomonė vienoje laidoje. Vien dėl to pašalinti komisijos pirmininkę ar pirmininką yra perteklinė priemonė“, – konstatavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Tačiau netikėtai opozicija atsitraukė ir frakcijos vardu pasiūlė padaryti pertrauką iki kito posėdžio.  Atidėti balsavimą „valstiečiai“ paprašė pamatę apytuštę posėdžių salę ir supratę, kad išversti iš Komisijos pirmininkės kėdės M. Danielės šiandien nepavyks. Tą pačią dieną buvo sprendžiamas ir Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko, opozicijos atstovo A. Stončaičio likimas.

„Valstybės saugumo departamente ir Specialiųjų tyrimų tarnyboje yra slapta pažyma, kurioje minimi galimi kažkokie tai pono A. Stončaičio ryšiai su abejotinos reputacijos žmonėmis. Tai yra faktas“, – pranešė Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas Bronislovas Matelis.

„Jokios pažymos nėra. Yra Kriminalinės žvalgybos vieno iš STT subjektų senas raštas Valstybės saugumo departamentui, kad buvo nepatikrinta, kad pirminė informacija gauta, bet tai nereiškia, kad A. Stončaičio atžvilgiu kriminalinė žvalgyba atliko kažkokius veiksmus“, – komentavo S. Skvernelis. 

„Norint komentuoti kažkokias pažymas, prieš tai jas reikia turėti. Aš nesu matęs tokių pažymų gyvenime. Lygiai taip pat, kaip ir jūs, aš apie tai perskaitau tik spaudoje“, – sakė Antikorupcijos komisijos pirmininkas A. Stončaitis.

Seimo pirmininkė sako, kad A. Stončaitis turi trauktis.

„Mano nuomone, taip, nes nėra atsakyti visi klausimai ir nėra atsikratyta to šešėlio, kuris yra“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Opozicija tikina, kad šiais veiksmais valdantieji tik kenkia Antikorupcijos komisijos darbui.

„Mes jau praktiškai nuo gruodžio mėnesio pradžios nesugebame normaliai dirbti. Tad, manau, šiuo atveju yra akivaizdu – daug tyrimų, kurie valdantiesiems nebūtų palankūs, buvo sustabdyta. Pradedant nuo ministro Kęstučio Navicko patarėjo prekybos postais“, – aiškino A. Širinskienė. 

Dėl A. Stončaičio likimo Seimo nariai balsavo slaptai.

„Kad būtų atleistas iš pareigų, balsavo 62, kad nebūtų atleistas, – 10 Seimo narių. Nutarimas buvo nepriimtas. Valdantiesiems pritrūko 9 balsų.

„Dėl pono A. Stončaičio istorija yra pakankamai sena. O kad opozicija nusprendžia taikyti principą dantis už dantį ir, susiradę kažkokią opozicijos komisijos pirmininkę, pasiūlo pareikšti jai nepasitikėjimą, – tokie pozicijos ir opozicijos tango vyksta nuolat“, – pašmaikštavo Ingrida Šimonytė. 

O M. Danielės likimas bus sprendžiamas rytoj.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Tebina kai seime narkomane kovojanti ižnarkotikųlegalizavimąyra kovos su jais pirmininke.tai kaip vilkas kovojantis už avelių gyvybes

Landsgrybių daunas tarptautinis ministeris

Landsgrybių daunas tarptautinis ministeris portretas
Narkomanė dirba prevencijoj :)))

kikimara

kikimara portretas
Man panašu, kad ji ir dabar vartoja...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių