Quantcast

Opozicija URM perkamas paslaugas įvertinti pirmininkavimą ES laiko išlaidavimu

  • Teksto dydis:

 Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis nepagrįstu išlaidavimu pavadino Užsienio reikalų ministerijos perkamas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) poveikio vertinimo paslaugas.

"Pirmininkavimą jau įvertino Europos Komisija, kitos institucijos. Iš Briuselio sulaukta teigiamų vertinimų. Tad kam dabar daryti analizes, išleisti iki 150 tūkst. litų? Manau, kad URM būtų kur kas prasmingiau atlikti studiją, kaip gali keistis Rytų partnerystės politika Ukrainos įvykių kontekste", - dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė liberalų vadovas.

Politiko teigimu, Užsienio reikalų ministerijos ir kitų kitų ministerijų specialistai yra gana kvalifikuoti ir kompetentingi, kad atliktų savianalizę ir konstatuotų, kas buvo gerai, blogai, "ir turėtų tokią suvestinę be jokių papildomų paslaugų pirkimo".

BNS sausio mėnesį skelbė, kad už 124 tūkst. litų iš Europos socialinio fondo lėšų ketinama pirkti vertinimą, kurio tikslas - "įvertinti Lietuvos pirmininkavimo poveikį Lietuvos atstovavimui ES, valstybės tarnybos struktūrai, visuomenės supratimui apie pirmininkavimą ir ekonomikai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių