Quantcast

Olštyne Lenkijoje atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

Lenkijoje, Olštyne, šią savaitę atidarytas Lietuvos garbės konsulatas.

Užsienio reikalų ministerija (URM) nurodė, kad garbės konsulu paskirtas verslininkas Stefanas Dukas.

Pasak URM, konsulatą atidarė Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Eduardas Borisovas ir konsulato Seinuose vadovas Genadijus Mackelis. Atidaryme dalyvavo Varmės-Mozūrų vaivadijos valdžios atstovai, regiono bažnyčios hierarchai, Olštyno ir kitų vaivadijos pavietų ir miestų valdžios atstovai, visuomeninių organizacijų nariai.

Pasak E. Borisovo, Lietuva nuosekliai plečia Lietuvos garbės konsulatų Lenkijoje tinklą – šiuo metu šalyje veikia jau aštuoni Lietuvos garbės konsulatai.

„Šios įstaigos prisideda prie dvišalių santykių stiprinimo – savo paskyrimo regionuose garbės konsulatai sėkmingai pristato Lietuvą, jos kultūrą, padeda verslui atrasti naujus kontaktus ir verslo galimybes, sutelkia bendruomenę“, – per garbės konsulato atidarymą sakė E. Borisovas.

Anot jo, Varmės-Mozūrų vaivadija yra svarbi Lietuvai dėl savo geografinio artumo, vaivadijoje yra „Via Baltica“ magistralės atkarpa, infrastruktūros plėtra yra naudinga Lietuvos žmonėms ir verslui.

„Tai taip pat istoriškai svarbi ir Lietuvai artima vaivadija – joje yra Žalgirio mūšio vieta, o Ungura mieste gyveno ir gydėsi rašytoja Ieva Simonaitytė“, – pažymėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar viena pasipelnymo įstaiga...

Dar viena pasipelnymo įstaiga... portretas
Ką ji duos, apart eilinių nemažu išlaidų, Lietuvai? Gal tiltai susiremontuos, ekonomika pakils...O gal pederastija ir iškrypėliai nustos terorizuoti vaikus?

jo

jo portretas
kiekvienam kaime po konsulata!!!!!!!

ai

ai portretas
eiline veltedziu serykla
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių