Quantcast

Oficialiai įregistruota S. Skvernelio nauja partija – demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“

Teisingumo ministerija patvirtino, kad demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ partijos registravimo procesas yra baigtas.

Ministerija patvirtino pateiktų duomenų tikrumą bei įstatų ir programos atitikimą įstatymų numatytiems reikalavimams, tad demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ yra oficialiai įregistruota, o partijos valdyba penktadienį susirinko į pirmą posėdį.

Steigiamasis demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas vyko sausio 29 dieną Palangoje. Tapti naujos politinės jėgos steigėjais panoro daugiau kaip trys tūkstančiai žmonių. Dauguma iš jų – iki tol nedalyvavę politinėje veikloje.

Pasak partijos pirmininku išrinkto Sauliaus Skvernelio, prieš pusmetį su grupe parlamentarų subrandinta idėja įkurti naują frakciją Seime siekiant konstruktyviai spręsti esmines problemas, kurti pozityvią darbotvarkę ir nepalikti visuomenėje užmirštų grupių labai greitai parodė, kad šis sprendimas buvo teisingas. Matant visuomenės palaikymą ir norą jungtis prie naujai besikuriančio politinio darinio, paskelbta apie ketinimus kurti partiją.

Oficialiai įsteigus demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ savo veiklą pradės ir partijos skyriai įvairiuose regionuose. Tik paskelbus apie iniciatyvą steigti partiją prie jos prisijungė daugybės savivaldybių tarybų nariai ir merai, ėmė kurtis frakcijos „Vardan Lietuvos“ savivaldybėse.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ jau turi savo frakcijas Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestų, Anykščių, Kretingos, Šilutės, Lazdijų, Pasvalio, Rokiškio rajonų ir Neringos savivaldybių tarybose.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ yra centro kairės politinė jėga. Jau žengiant pirmuosius partijos kūrimo žingsnius, 14 steigėjais tapusių Seimo narių vieningai sutarė, kad naujai besikurianti politinė jėga ypatingą dėmesį skirs valstybės valdymo ir socialinės nelygybės mažinimo klausimams. Taip pat – besiformuojančios partijos prioritetinėmis sritimis įvardijama ekonomika visiems ir realus žaliojo kurso įgyvendinimas Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agne

Agne portretas
Tik už Skverneli!

Nu kaip

Nu kaip portretas
Hitleris nuotraukoje. Gero nelaukite!

Perėjūnų šutvė

Perėjūnų šutvė portretas
suburta ambicingo keliukų mento .Liumpenų kebabinė.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių