Quantcast

Nuo COVID-19 mirusių gydytojų artimiesiems vyriausybė išmokės dar 275 tūkst. eurų

Vyriausybė nusprendė nuo COVID-19 mirusių medikų artimiesiems išmokėti dar apie 275 tūkst. eurų kompensacijų.

Tokiam Finansų ministerijos siūlymui dėl lėšų skyrimo šią savaitę pritarė Vyriausybė.

Kaip BNS nurodė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), kol kas yra fiksuota dešimt atvejų, kai sveikatos priežiūros specialisto mirtis buvo susijusi su paslaugų teikimu pacientui, sergančiam COVID-19 liga, arba darbu ypač pavojingos užkrečiamosios ligos židinyje.

Septyniais atvejais kompensacijos nuo COVID-19 mirusių medikų artimiesiems jau yra išmokėtos, jų suma siekia apie 423 tūkst. eurų. Iš jų – du gydytojai, keturi slaugytojai ir vienas pagalbinis darbuotojas.

Atkreiptinas dėmesys, kad pagal esamą teisinį reguliavimą kompensacija gali būti mokama darbuotojui netekus dalies sveikatos ir darbingumo ar mirus tik nuo ypač pavojingos užkrečiamosios ligos.

Ministerijos teigimu, dar dėl trijų atvejų priimti teigiami sprendimai, tačiau kompensacijos kol kas neišmokėtos, vyksta jų apskaičiavimo ir išmokėjimo procedūra.

Anot SAM, apie 275 tūkst. eurų siekianti kompensacijų suma ir bus skirta šiems atvejams.

Pasak ministerijos, iki šiol Komisija yra priėmusi 24 sprendimus – dešimčia atvejų prašymai dėl kompensacijų skyrimo buvo tenkinti, kitais 14 – netenkinti. SAM nurodo, jog teismui apskųsti penki sprendimai.

„Atkreiptinas dėmesys, kad pagal esamą teisinį reguliavimą kompensacija gali būti mokama darbuotojui netekus dalies sveikatos ir darbingumo ar mirus tik nuo ypač pavojingos užkrečiamosios ligos“, – pažymi SAM.

Nuo gegužės 1 dienos koronavirusas nebėra laikoma ypač pavojinga užkrečiamąją liga, todėl kompensacijų mokėjimas darbuotojams mirus nuo COVID-19 ligos ar netekus sveikatos teikiant medicinos pagalbą ligoniams, sergantiems tokia pačia liga, ar dirbant ypač pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose, pagal esamą reguliavimą, nebegalimas.

„Pagal teisės aktus, konkrečios kompensacijos dydis apskaičiuojamas darbuotojo žuvimo mėnesį gautą darbo užmokesčio, apskaičiuoto pagal Darbo kodekso 139 straipsnio antrą dalį, dydį dauginant iš 93,1, taip pat mirusysis laidojamas valstybės lėšomis“, – pažymėjo ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>trečiam

>>trečiam portretas
...negirdėjau , kad skiepai išgelbsti nuo mirties ) !!!

Ona

Ona portretas
Iš kur žinot,kad nematydavo gydytojų ? Nesąmonę pasakyti visada lengviausia.

Kad covid

Kad covid portretas
skyriuose nelabai ir matydavo personalas tuos gydytojus. Visą parą su pacientais dirbdavo slaugytojos ir pagalbinis personalas. Gydytojai tik paskambindavo iš kabineto…
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių