Quantcast

Norvegijos ministrė: palaikome S. Cichanouskajos kovą už demokratinę Baltarusiją

Penktadienį Lietuvoje su darbo vizitu besilankanti Norvegijos užsienio reikalų ministrė Anniken Huitfeldt pareiškė susirūpinimą dėl Baltarusijos politinės padėties. 

Ministrė teigė susitikusi su į užsienį pasitraukusia baltarusių opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja. Jos teigimu, Norvegija palaiko Baltarusijos opozicijos darbą Lietuvoje ir džiaugiasi, kad šalis suteikia tam visas būtinas sąlygas.

„Mes labai susirūpinę dėl politinės padėties Baltarusijoje, kuri per pastaruosius porą metų smarkiai pasikeitė. Šįryt man buvo malonu susitikti su ponia Cichanouskaja čia, Vilniuje, ir Norvegija palaiko jos kovą už demokratinę Baltarusiją“, – penktadienį po susitikimo su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu žurnalistams sakė A. Huitfeldt.

„Vertiname Lietuvos svetingumą Cichanouskajai ir kitiems už Baltarusijos demokratiją kovojantiems kolegoms bei autoritarinį Minsko režimą palikusiai visuomenei“, – pridūrė ji.

Susitikimo metu Norvegijos užsienio reikalų ministrė, ragindama sustiprinti Lietuvos ir Norvegijos draugystę bei bendradarbiavimą, G. Landsbergį pakvietė artimiausiu metu su darbo vizitu atvykti į Oslą.

„Tikiuosi greitai jus pamatyti Osle“, – į G. Landsbergį kreipėsi A. Huitfeldt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Pasirodo ne tik pas mus valdžioje idijotai Ka ta scwabinė varna karksi Vaikučiu atiminėtoju šalis Nori pagerinti savo gimio fonda nes ten jau vaikšto vien paklaikusiomis akimis žmogos iš megintuvėliu išauginti ir 60% šeimos tėtis 1 tėtis 2 Yra tokia knyga ŠIMTAS METU VIENATVĖS tai apie per 100 metu susinaikinusia tauta

o gal

o gal portretas
Atvyko i Lietuva ir paragino Landsbergi vykti i Norvegija išklausyti privalomu instrukcijų kaip Lietuva turi elgtis geradarės Norvegijos atžvilgiu. Viena iš instrukcijų greičiausiai bus kaip vaikus iš tėvu atiminėti ir heteroseksams atidavinėti.

oi

oi portretas
Norvegija tik oro burbulus pučia ir plepa kokie jie už demokratija ir prieš bet kokius režimus, o sprendimas dėl Rusijos žveju parodo tikrąjį Norvegijos veidą. Niekšeliai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių