Quantcast

A. Norkienė valdančiųjų atžvilgiu pradėjo priešingą retoriką R. Karbauskiui: mes esame nuoširdūs

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno ir Seimo nario pareigų atsisakęs Ramūnas Karbauskis sako, kad Ingridos Šimonytės vedami valdantieji pasirinko konfrontacijos kelią su jo vedama „valstiečių“ partija.

Tuo metu pati LVŽS frakcija ir jos naujoji seniūnė Aušrinė Norkienė valdančiųjų atžvilgiu siunčia kur kas pozityvesnius signalus.

Paskirtoji premjerė I. Šimonytė, trečiadienį apsilankiusi LVŽS frakcijoje, buvo palydėta ne tik dovanomis, bet ir plojimais. Panašu, kad ir pati A. Norkienė vartoja kur kas pozityvesnę retoriką dešiniųjų lyderių atžvilgiu.

Tai, kad Seimo „valstiečių“ laikysena per kelias savaites stipriai pasikeitė, gerai iliustruoja ankstesnis I. Šimonytės apsilankymas LVŽS frakcijoje, kuomet jai dar vadovavo R. Karbauskis, o I. Šimonytė dar nebuvo Seimo patvirtinta premjere. Tuomet nė vienas LVŽS frakcijos narys I. Šimonytei klausimo neuždavė. Taip buvo protestuojama prieš valdančiųjų sprendimus bei išsakytus pareiškimus dėl kai kurių Seimo postų paskirstymo.

Trečiadienį vykusį „valstiečių“ susitikimą su I. Šimonyte LVŽS frakcijos seniūnė palydėjo gerais žodžiais. Jos teigimu, nieko keisto, kad šį kartą paskirtoji premjerė „valstiečių“ buvo pasitikta ganėtinai šiltai ir net pasveikinta simbolinėmis dovanomis.

„Mes galbūt buvome piešiami šiek tiek kitaip. Mes iš tikrųjų esame nuoširdūs žmonės, dirbantys Lietuvai. Ir jei Vyriausybė sėkmingai dirbs, mes nuo to tik geriau gyvensime. (...) Mūsų sąžinė švari ir prieš save, ir prieš rinkėjus, ir tikrai jokių piktumų nėra... Taip, mes gerbiame premjerę ir jos nuomonę, ir mes norime konstruktyvaus bendravimo“, – po frakcijos posėdžio sakė A. Norkienė.

Politikė susitikimą apibendrino kaip intensyvų, po kurio LVŽS frakcija vis dar liko neapsisprendusi, kaip balsuos dėl I. Šimonytės Vyriausybės programos penktadienį.

„Susitikimas buvo intensyvus, viena valanda mums gal net buvo ir šiek tiek mažoka. Bet manau, kad pokalbis buvo konstruktyvus, atsakymus girdėjome, kokius girdėjome. O dėl pačios programos tvirtinimo šiandien neaptarinėjome. Tiesiog išklausėme premjerę, ir aš manau, kad rytoj turėsime galimybę frakcijos metu apie tai diskutuoti“, – sakė ji.

„Manau, kad mes priimsime bendrą sprendimą. Parlamentarizmo istorijoje dažniausiai opozicija nepritaria programai. Yra tikrai kritikuotinų dalykų. Tad galbūt bandysime sverti, ko daugiau – pliusų ar minusų“, – apibendrino A. Norkienė.

ELTA primena, kad paskirtoji premjerė I. Šimonytė trečiadienį atsakyti į klausimus apsilankė LVŽS frakcijoje. „Valstiečiai“ po valandą trukusio pokalbio su paskirtąja premjere įteikė dovaną – marškinėlius su tarpukario prezidento Kazio Griniaus atvaizdu. Dalis frakcijos narių baigus pokalbį su I. Šimonyte net paplojo. 

Penktadienį Seimas rinksis į nenumatytą posėdį, kuriame planuojama tvirtinti ministrės pirmininkės I. Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės programą. Taip pat šiame posėdyje turėtų prisiekti naujos Vyriausybės nariai.

Iki įgaliojimų perdavimo naujajai Vyriausybei tarp nueinančios ir ateinančios valdžios kilo nesutarimas dėl to, kaip turėtų būti tvarkomasi COVID-19 pandemijos akivaizdoje.

Paskirtoji premjerė trečiadienį kreipėsi į laikinai pareigas einantį ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, prašydama kuo skubiau Vyriausybės posėdyje priimti papildomus griežtinančius karantino sąlygas sprendimus. Jos teigimu, toliau augantys rekordiniai užsikrėtusiųjų koronavirusu žmonių skaičiai ir pranešimai apie kasdien mirštančius COVID-19 užsikrėtusius piliečius rodo, kad ligšioliniai sprendimai nepadėjo stabilizuoti situacijos ir pasiekti jos gerėjimo.

Tačiau darbą baigiantis premjeras sako, kad griežtesnių karantino taisyklių nereikia ir pakanka trečiadienį įsigaliojusių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to joooooo

to joooooo portretas
ar seniai iš durnyno?

Jooooo)))

Jooooo))) portretas
Tik idiotas gali nesuprasti dėl ko Karbauskis paliko seimą , ką iškovojo " valstiečiams " ir kaip pasikeitė naujai išrinktų elgesys . Chaoso pradžia nuo liberalios Čmilytės politinio šou ir konservyno veidmainysčių , jei nesupratai .

Jo

Jo portretas
Ką reiškia,kai idiotas paliko seimą.Gal bus mažiau pykčio ir šmeižto
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių