Quantcast

Neutrali partnerystė – pakeliui į Seimą: T. V. Raskevičius už tai padėkojo A. Širinskienei

  • Teksto dydis:

Lyčiai neutrali partnerystė – vėl pakeliui į parlamentą. Todėl jo slenkstį jau mina ir LGBT aktyvistai. Su Seimo pirmininke susitikę Romas Zabarauskas ir Elžbieta Latėnaitė, kaip patys sako, domisi, kuo gali padėti, praneša LNK.

Lyčiai neutrali partnerystė – pakeliui

Kada tiksliai Seime vėl atsiras lyčiai neutrali partnerystė, laikoma paslaptyje, bet žadama, kad dar šį mėnesį.

Aktyvistas režisierius R. Zabarauskas ir prieš kelis mėnesius biseksualią orientaciją atskleidusi E. Latėnaitė ketvirtadienį atėjo tai aptarti su Seimo pirmininke.

„Tam ir atėjome, kad kažkaip apsikeistume informacija, kuo galime padėti. Galbūt kažkokių iniciatyvų trūksta, galbūt norime ir geriau suprasti“, – sakė E. Latėnaitė.

R. Zabarauskas sakė, kad jo seneliai visą gyvenimą pragyveno kartu ir neramu, ar jie sulauks, kol anūko bei jo antros pusės Kornelijaus šeima bus pripažinta.

„Mes neseniai susižadėjome. Esu konservatyvių vertybių, tai noriu kurti ilgalaikius santykius ir tradicinę šeimą, bet, deja, galimybių tam nėra“, – kalbėjo jis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kai partnerystė buvo registruota, įplieskė aistrą Seime. Kai buvo neregistruota – LGBT bendruomenėje.

R. Zabarauskas seniai nevengia aštrios kritikos tiems, kurie partnerystei nepritaria. Lietuvą yra pavadinęs homofobiška valstybe. Bet pastaruoju metu jis pliekiasi ir su tais, kurie partnerystę inicijuoja – Laisvės partija.

„Kadangi rinkau šią partiją, balsavau už ją, dėl to jaučiau, kad svarbu išsakyt kritiką“, – komentavo R. Zabarauskas.

Aktyvistas konfliktus feisbuke viešino, piktinosi, kad laisviečiai šio projekto neatnešė dar rudenį, teigė, kad Laisvės partija elgiasi šlykščiai. Savo ruožtu laisvietis Vytautas Mitalas režisieriaus veiklą įvertino kaip „durną destrukciją“. O pirmininkė Aušrinė Armonaitė R. Zabarauską ragino apsiraminti ir neskleisti „šūdo“.

Padėkojo A. Širinskienei

„Supratau, kad turiu būti konstruktyvus ir susitelkti į palaikymą. Dėl to tuos santykius atšildėme“, – tikino R. Zabarauskas.

Ukrainiečiai gali rusus sutvarkyti naudodamiesi ginklais, o mes stipriausią žinutę galima išsiųsti pasirinkdami vakarietiškas vertybes.

Laisvietis Tomas Vytautas Raskevičius sakė, kad LGBT bendruomenė nėra monolitas, būna visokių nuomonių, kritika yra gerai.

„Ji priverčia pasitempti ir ištempti ausis. Manau, kad visa kritika politikams yra naudinga ir pageidautina tol, kol ji yra konstruktyvi“, – komentavo jis.

Abu paminėjo kitą pavardę.

„Noriu padėkoti Agnei Širinskienei, nes ji yra dalinai iniciatorė mūsų santykių atšilimo“, – sakė R. Zabarauskas.

„Kovo mėnesį esame iš A. Širinskienės iškovoję teisę registruoti partnerystės įstatymo projektą pavasario sesijoje“, – antrino T. V. Raskevičius.

Taigi A. Širinskienės sutaikyti dabar renka balsus, susitikinėja su Seimo nariais. Bet pas krikščionį demokratą Paulių Saudargą neužėjo.

„Esu ne kartą kalbėjęs. Iš mūsų tikrai yra gera valia. Prašau, atneškit, suderinkite projektus. Praeitą kartą nebuvo tai padaryta. Man keista, kad šiandien diskutuojama tarp tų, kuriems viskas aišku, kurie pritaria“, – šnekėjo P. Saudargas.

P. Saudargui kliuvo ir kitas dalykas: kad nepritariantieji tarsi lyginami su V. Putinu.

„Ukrainiečiai gali rusus sutvarkyti naudodamiesi ginklais, o mes stipriausią žinutę galima išsiųsti pasirinkdami vakarietiškas vertybes“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

„Čia yra demagogija ir negražios juodos technologijos“, – tvirtino P. Saudargas.

Naujo projekto T. V. Raskevičius dar neviešino, bet LNK žinios skelbė, kad planuojama pakoreguoti partnerio apibrėžimą, atsisakyti eilučių apie emocinį ryšį. Taip pat numatyta, kad partnerystė būtų registruojama ne civilinėje metrikacijoje, o pas notarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pan Raškewič

Pan  Raškewič portretas
Žek, Lendzbergis ukrainoje lankosi. Matei foto ? Jis su liemenuku ))

T. V. Mr. Big Titty:

T. V. Mr. Big Titty: portretas
Visus homus pažinsite iš rudo nosies ir liežuvio galiuko.

taam-anonimas-- ,,tas skuduras ant jam snukio,,

taam-anonimas-- ,,tas  skuduras ant jam snukio,, portretas
yra skirtas sudiniems vafliams nuo lupu nusivalyt ir pridengt dvokiacius zabtus....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių