Quantcast

Netyla diskusijos dėl K. Tubio – VRK vadovė sako nematanti priežasties kreiptis į teismą

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Jolanta Petkevičienė sako nematanti priežasčių aiškintis per teismą dėl mero rinkimus Anykščiuose laimėjusio „valstiečių“ iškelto Kęstučio Tubio galimybių prisiekti, bet sako, kad tokį klausimą gali iškelti kiti komisijos nariai.

„Jeigu norit išgirsti mano asmeninę poziciją, aš tam (kreiptis į teismą dėl K. Tubio galimybės prisiekti) nematau jokių priežasčių“, – trečiadienį per susitikimą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime sakė J. Petkevičienė.

VRK vadovė pažymėjo, kad komisija K. Tubį į rinkimus grąžino pagal Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimą ir dėl to pasisakė vienbalsiai.

„Aš sau esu pasakius, kad daugiau tokių (dėl K. Tubio galimybių eiti mero pareigas) klausimų nekelsiu, bet VRK nariai gali kreiptis“, – teigė J. Petkevičienė.

Anykščių rajono meru praėjusį sekmadienį išrinktas „valstiečių“ kandidatas K. Tubis prieš antrąjį turą buvo kelioms dienoms pašalintas iš rinkimų kovos dėl bausmės, skirtos už prekybą poveikiu.

Tokį sprendimą VRK priėmė po pirmojo merų rinkimų turo, kovo 7-ąją, nes Panevėžio apygardos teismas pateikė išaiškinimą, kad dėl prekybos poveikiu nuteistam politikui skirta bausmė – atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje – apima ir draudimą dirbti renkamas pareigas.

Tačiau kovo 14-ąją Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino šį sprendimą, nes anot jo, Panevėžio apygardos teismo sprendime įvardytas apribojimas – teisės dirbti valstybės tarnyboje ketveriems metams atėmimas – nėra aiškus ir negali būti vienareikšmiškai suprantamas kaip apribojantis būti renkamam į mero pareigas. Be to, išaiškinti nuosprendį privalėjo ne vienas teisėjas, o teismas savo nutartimi. Todėl dar tą pačią dieną VRK jį gražino į rinkimus.

Dėl pono K. Tubio paskutinis sprendimas LVAT pasakyta, kad dėl baudžiamojo poveikio priemonės negali pasisakyti nei VRK, nei LVAT(...)

 

Tuo metu VRK pirmininkės pavaduotojas Maksimas Reznikovas sako, kad teisinė situacija dėl K. Tubio galimybių eiti mero pareigas nėra aiški.

„Dėl pono K. Tubio paskutinis sprendimas LVAT pasakyta, kad dėl baudžiamojo poveikio priemonės negali pasisakyti nei VRK, nei LVAT, ir (Panevėžio apygardos teismo) nuosprendis yra nevienareikšmiškas“, – kalbėjo M. Reznikovas.

Jis taip pat aiškino per spaudos konferenciją sulaukęs klausimo, ar K. Tubis gali prisiekti, todėl pasisakęs apie galimybę kreiptis į teismą, bet pažymėjo, kad VRK dėl to „nėra ėmusis jokių žingsnių“.

Anksčiau per spaudos konferenciją pirmadienį M. Reznikovas pasisakė, kad K. Tubiui laimėjus Anykščių mero rinkimus dėl jo galimybių eiti šias pareigas turėtų pasisakyti nuosprendį dėl prekybos poveikiu politikui priėmęs Panevėžio apygardos teismas.

Jis pažymėjo, kad VRK sprendimą braukti K. Tubį iš rinkimų panaikinęs LVAT nutartyje nurodė, jog Panevėžio apygardos teismo nuosprendžio apimtis dėl draudimo K. Tubiui eiti tam tikras pareigas yra nevienareikšmiška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nerimsta zydelis

nerimsta zydelis portretas
Nori aukos kraujo, gojaus kraujo, juk negali daleisti, kad gojus valdytu savivaldybe. Pirmininke pasimoke, daugiau nekis pagaliu i ratus ir leis rinkejams patiems issirinkti be VRK pagalbos ir nurodymu, kuriu taip troksta zydelis pirmininkes pavaduotojas.

Ar čia VRK vadovė

Ar čia VRK vadovė portretas
jokios nuomonės tvirtumo neturėjimo, jokio principingumo, baili kaip kiškis, truputi kas ir į krūmus.........trauktis ir dar kartą trauktis iš VRK vadovės pareigų, jeigu ne apskritai iš VRK......

Assss

Assss portretas
Po tokių teismų sprendimų bendras Lietuvos antikorupcinis rodiklis kris žemiau plintuso. O teisėjai dar nori atlyginimų didesnių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių