Quantcast

Nesutarimai dėl K. Brazauskienės gali persikelti į teismą

  • Teksto dydis:

Nesutarimus dėl prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės apgyvendinimo gali tekti spręsti teisme, sako Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus.

Ketvirtadienį Vyriausybės kanceliarija gavo dar vieną K.Brazauskienės raštą su prašymu leisti jai dar 10 metų gyventi rezidencijoje Turniškėse arba suteikti analogiškas patalpas, tačiau, R.Vaitkaus teigimu, galimybių tam nėra.

„Suprantama, kad visa tai turbūt ves iki bylinėjimosi, iki teismo“, - BNS sakė Vyriausybės vicekancleris.

Jo teigimu, K.Brazauskienės rašte dėl jos gyvenimo Turniškėse prašoma pratęsti panaudos sutartį 10 metų arba, negalint to padaryti, suteikti „analogiškos kokybės ir tų pačių parametrų patalpas“.

Vicekancleris teigia, kad įgyvendinti tokį prašymą sudėtinga - rezidencija priklauso Prezidentūros kanceliarijai, tačiau ji netarpininkauja patalpų suteikime pagal panaudos sutartį. Tuo metu suteikti analogiškas patalpas kitur gali būti neįmanoma.

„Pavyzdžiui, iš karto kokybinis reikalavimas būtų, kad pastatas būtų saugomas. Galima sakyti, kad bet kokios siūlomos patalpos neatitiks tų reikalavimų, nes joks kitas rajonas nebus saugomas“, - sakė R.Vaitkus.

Pati K.Brazauskienė BNS sakė prašymą išsiuntusi ir Vyriausybės, ir Prezidentūros kanceliarijai. Panaudos sutartis, kuri suteikia teisę prezidento našlei gyventi Turniškėse, baigs galioti pirmadienį.

Ji sako iki to laiko iš rezidencijos neišsikraustysianti.

„Daug kas baigiasi, bet gyvenimas nesibaigia. Dar pasibylinėsime, - sakė K.Brazauskienė. - Kreipsimės į teismą būtinai, jeigu bus neigiamas atsakymas“.

Šiuo metu Vyriausybės kanceliarija jai yra pasiūliusi valstybei priklausantį butą Antakalnio rajone.

2010 metais Vyriausybė leido K.Brazauskienei panaudos pagrindais valdyti ir naudotis Turniškėse esančia rezidencija, kurioje sutuoktiniai gyveno iki A.M.Brazausko mirties.

Po pernai priimto Konstitucinio Teismo išaiškinimo dėl prezidento našlės rentos, konservatoriai ėmė kelti klausimą, ar teisėtai K.Brazauskienei suteikta teisė gyventi prezidento rezidencijoje Turniškėse. Vis dėlto, šiemet gegužę parlamentas atmetė siūlymą iš Prezidento įstatymo braukti nuostatą, kuri mirusio prezidento sutuoktiniui garantuoja rezidenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Ot nesuprantu- ar vargšė,ar benamė...ar kita priežastis ?

Absurdas

Absurdas portretas
Nusibodo ta targovkė su savo aimanomis. Juk turi savo dvarą ir viešbutį gautą per užpakalį..

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Nu čia visiškas absurdas ir apsileidimas. Niekaip neiškrausto Brazauskienės. Ar ne juokinga, kad niekas nesugeba, ar nenori padaryti tvarką. Ji jug neturi teisės ten gyventi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių