Quantcast

Nepritarta R. Karbauskio siūlymui dėl gyvenamosios vietos deklaravimo emigrantams

Vyriausybė trečiadienį nepritarė valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio teiktam siūlymui liberalizuoti gyvenamosios vietos deklaravimo tvarką emigrantams.

Politikas pernai siūlė, kad asmenys, kurie socialinio draudimo įmokas moka Europos Sąjungos (ES) šalyse, galėtų būti atleisti nuo privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų Lietuvoje nepriklausomai nuo to, ar yra deklaravę savo išvykimą.

Jie būtų laikomi išvažiavusiais iš Lietuvos pagal „Sodros“ ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) teikiamus duomenis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas tokias pataisas teikė kilus susirūpinimui dėl to, kad „Sodra“ užsienyje gyvenantiems ir dirbantiems lietuviams skaičiuoja skolas už nesumokėtas socialinio draudimo įmokas.

Tačiau Vyriausybė sako, kad PSD įmokų nemokėjimas Lietuvoje savaime neleidžia daryti vienareikšmės išvados apie tai, kad asmens gyvenamoji vieta keičiama ir asmuo Lietuvoje nebegyvena.

Ministerija taip pat nurodė, kad asmens, galutinai išvykstančio iš Lietuvos, pajamų mokesčio deklaracija irgi nėra patikimas išvykimą liudijantis veiksmas.

„Deklaravimas yra paties asmens teisė ir pareiga. Asmuo gali gyventi ne vienoje vietoje ir žmogaus teisė yra pasirinkti tą vietą ir ją įvardyti“, – posėdyje sakė vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas.

Vyriausybės išvadoje apibendrinama, kad R. Karbauskio siūlymas „yra netikslingas ir sukurtų prielaidas kaupti neteisingus duomenis Lietuvos Respublikos gyventojų registre“.

Gavus Vyriausybės išvadą, klausimas grįš į Seimą. Ji teisiškai neįpareigoja parlamentarų priimti arba nepriimti pataisų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Juk Karbauskio seima Ispanijpoj .Tai reikia galimai ir juos prisiminti

Nuomone

Nuomone  portretas
Labai gerai./bordake/ sedeti ant dvieju kedziu.Nereikia Lietuvai tokiu kurie nemyli savo salies,nekuria salyje gerio.Kam mes turime suteikti lengvatas ,kad atvyke mus kvailintumet.Kokie stai mes,turtingi,laimingi.Tai ,o mums kokia nauda is to.Jau savo vaiku nemokinate kalbeti lietuviskai.Bobutes lanko kursus ,kad susikalbetu su anukais.Stai kaip jus mylite Lietuva.

pastebėjimas

pastebėjimas  portretas
Tie emigrantai atvažiavę į Lietuvą elgiasi ,"pasikėlę",iššaukiančiai ,nori kad paskui juos visi lakstytų, šokinėtų apie juos ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių