Quantcast

Ne visi Seimo nariai sako, ar skiepijosi: dar užsimanysite, kad pasakyčiau apie urologo apžiūrą

  • Teksto dydis:

Nors Seimo nariai vieši asmenys ir jiems taikomi kiti atvirumo standartai, kurie iš jų nesiskiepija, informacija slapta, praneša LNK.

Nebent jie pasisako patys kaip „darbietis“ Aidas Gedvilas.

„Kodėl nesiskiepiju? Todėl, kad turiu antikūnų“, – sakė A. Gedvilas.

Jis prisipažino koronavirusu persirgęs gruodžio mėnesį, nors persirgusiems rekomenduojama skiepytis po šešių mėnesių. Paprašytas A. Gedvilas telefone surado savo antikūnų testo rezultatus, bet paaiškėjo, kad testas darytas liepos pabaigoje.

Viešai prieš skiepus pasisako du „valstiečiai“ – Valius Ąžuolas ir Dainius Kepenis.

Paaiškėjo, kad nesiskiepijo ir „valstietis“ Kęstutis Mažeika. Jis tikino persirgęs, bet prieš devynis mėnesius, sausį. Sakė dar turi turėti antikūnų.

Tokia valstybė ir tokie valstybės vadovai. Jeigu jie patys gali spjauti žmonėms į veidą, viena aiškint, o kitą daryt, tai klausimas, ko jie yra verti

„Tiksliai neatsimenu to skaičiaus, bet tas skaičius yra šioks toks“, – teigė jis.

Norint pateikti į Seimo pastatą, visiems būtina parodyti galimybių pasą. Išskyrus Seimo narius – jiems taikoma išimtis.

Kiek Seimo narių neskiepyti arba nepersirgę, informaciją bandė gauti ir Seimo pirmininkė. Jai pavyko sužinoti, kad 114 Seimo narių imunizuoti, šeši – ne, bet apie 21 parlamentarą informacijos negavo. Ją atsisakė pateikti „valstiečių“ frakcija.

„Valstiečių“ frakcijos seniūnė sakė, kad Seimo pirmininkės užklausą išsiuntė visiems nariams, bet pusė atsakymų nepateikė ir jai pačiai.

„Sako, tai gal kitą kartą užsimanysite, kad pasakyčiau apie savo urologo apžiūrą ir atskleisčiau duomenis“, – kalbėjo Aušrinė Norkienė.

Ji tikino, kad tai nereiškia, jog pusė „valstiečių“ – nesiskiepiję.

„Seimo pirmininkė gali paklausti, bet ji nėra mūsų darbdavė. Darbdaviai yra mūsų rinkėjai“, – teigė A. Norkienė.

Kai kuriems dėl to nejauku, nes salėje turi sėdėti visi drauge.

„Man buvo labai nejauku, bet aš pamačiau kandidatės į prezidentes Viktorijos Čmilytės-Nielsen cinizmą, kai ji dalyvavo kino premjeroje ir sėdėjo be kaukės kartu su prezidentu, pagalvojau: tokia valstybė ir tokie valstybės vadovai. Jeigu jie patys gali spjauti žmonėms į veidą, viena aiškint, o kitą daryt, tai klausimas, ko jie yra verti“, – kalbėjo Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis reikalavo, kad imuniteto neturintys būtų paviešinti.

„Yra tam tikri duomenys, kurie yra saugomi ir kurių mes negalime turėti ar viešinti, tai manau, kad yra pakankamai suprantama ir normalu. Visgi belieka kalbėti tik apie Seimo narių atsakomybę“, – tikino V. Čmilytė-Nielsen.

Užtat Seimo salėje privaloma dėvėti kaukes. Tačiau pora Seimo narių maištauja ir prieš tai – „valstiečiai“ D. Kepenis ir V. Ąžuolas. Už tai konservatorius Jurgis Razma juos padavė į Etikos ir procedūrų komisiją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Antikuniai neapsaugo o tik parodo kad zmogus buvo uzsikretes.Paskiepytas sirgs lygei taip kaip ir neskiepytas. Anita Petek-Dimmer. Baisi tiesa apie skiepus,ju gamyba ir poveiki.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Blemba,tai juk spjūvis visiems rinkėjams Kuo greičiau priimti įstątymą dėl ,,liaudies tarnų'' atšaukimo.Pirmoje eilėje pastatyčiau aferistą KEPENĮ.

Anonimas

Anonimas portretas
VISU pirma LOHAI turi rodyti pvz ! pirma VISUS suskiepyti o tada eiti prie KITU !
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių