Quantcast

Pristatė patarėjų komandą: paaiškėjo, kas talkins naujam prezidentui

  • Teksto dydis:

Išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos kanceliarijai vadovaus Algė Budrytė, vadovavusi jo rinkimų kampanijos štabui, prezidento kabinetui – Ieva Ručinskaitė, iki šiol dirbusi Žemės ūkio ministerijoje ir taip pat talkinusi per kampaniją.

A. Budrytė anksčiau vadovavo bendrovei „International Fintech“, dar anksčiau vadovavo „Swedbank“ Asmeninės bankininkystės departamentui bei dirbo kituose bankuose, yra buvusi naujienų portalo 15min.lt direktoriaus pavaduotoja.

I. Ručinskaitė ministerijoje vadovavo Europos Sąjungos reikalų koordinavimo skyriui.

Kaip trečiadienį pranešė G. Nausėda, jo komandoje taip pat dirbs Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento direktoriumi iki šiol dirbęs Simonas Krėpšta. Jis vadovaus ekonominės ir socialinės politikos grupei. Lietuvos banke S. Krėpšta dirbo nuo 2008 metų gruodžio.

 

 

Buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis vadovaus vidaus politikos grupei. Šis politikas anksčiau buvo artimas Kauno mero Visvaldo Matijošaičio bendražygis ir „Vieningo Kauno“ narys.

Iš šių pareigų jis pasitraukė nusprendęs prezidento rinkimuose paremti diplomatą Vygaudą Ušacką, o šiam pralaimėjus pirminius konservatorių rinkimus netrukus prisijungė prie G. Nausėdos komandos.

Užsienio politikos grupei vadovaus diplomatė Asta Skaisgirytė – Liauškienė. Užsienio reikalų ministerijoje (URM) ji dirbo nuo 1993 metų ir yra ėjusi viceministrės pareigas, dirbo ambasadore Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Paskutiniu metu ji dirbo URM politikos direktore.

Aplinkos ir infrastruktūros grupei vadovaus buvęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Jis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotu ministru dirbo 2012-2014 metais. Paskutiniu metu J. Neverovičius dirbo privačiame versle.

Teisės grupei vadovaus Konkurencijos tarybos vicepirmininkė Jūratė Šovienė. Ji trečiadienį savo prašymu atleista iš pareigų taryboje, kurioje dirbo apie dvidešimt metų.

Komunikacijos grupei vadovaus Aistis Zabarauskas, vadovavęs G. Nausėdos štabo komunikacijai rinkimų metu. Jis 1996–2004 metais dirbo žurnalistu Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje, o 2004–2018 metais dirbo projektų direktoriumi ryšių su visuomene agentūroje „Integrity PR“.

Nacionalinio saugumo grupės vadovą išrinktasis prezidentas žada paskelbti mėnesio pabaigoje. Jis taip pat sako dar neišsirinkęs vadovo švietimo, mokslo ir kultūros grupei.

„Ši grupė yra nepaprastai svarbi, nes kultūros ir švietimo reikšmę ir svarbą akcentavome rinkimų kampanijos metu, štai kodėl mes iki šiol labai atidžiai ir atsakingai rinkdamiesi taip dar ir nepadarėme galutinio sprendimo“, – sakė G. Nausėda.

Jis sakė, kad sprendimas bus priimtas netrukus.

Pasak išrinktojo prezidento, komunikacijos ir teisės grupės jau yra beveik baigtos formuoti, o kitos grupės taip pat jau beveik suformuotos.

„Galima sakyti, komanda kaip tokia šiandien jau egzistuoja“, – sakė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kodėl dar manęs nepakvietė?.. ;D

bandau bandau

bandau bandau portretas
pirma su barsciu ir garba bande, po to su matijosaiciu, po to su zuoko Taip, usackas ir nauseda galiausiai, geda

Vanga

Vanga portretas
Ar Neverovičius nebuvo priverstas palikti ministro posto dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo pažeidimo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių