Quantcast

NATO gynybos ministrai tarėsi dėl saugumo priemonių

  • Teksto dydis:

Briuselyje birželio 26–27 d. vykstančiame NATO gynybos ministrų susitikime tartasi dėl plataus masto praktinių priemonių, jei Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartis liautųsi galiojusi rugpjūčio 2 dieną - tai paskutinė data, iki kada Rusija gali grįžti į sutartį, kurią pažeidžia jau kelerius metus.

„NATO šalys yra vieningos, reaguodamos į besitęsiantį Rusijos Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties pažeidimą. Todėl Maskvai neturi likti abejonių, jog Aljansas yra pasirengęs imtis visų reikalingų priemonių, kurios užtikrintų sąjungininkių saugumą bei Aljanso atgrasymo ir gynybos priemonių patikimumą“, – pareiškė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis svarbiausioje trečiadienio dienos sesijoje.

Pasak R. Karoblio, Rusijos grėsmė nemažėja, todėl Lietuva remia visas Aljanso karines ir politines atsako priemones. Ministras pabrėžė ir ginklų kontrolės svarbą, drauge primindamas, kad ginklų kontrolės tikslas - stiprinti NATO šalių saugumą. Jis taip pat išskyrė karinių pratybų, ypač oro gynybos srityje, svarbą, demonstruojant Aljanso ryžtą ir pajėgumus, bei akcentavo, jog augant Rusijos grėsmei, išlieka akivaizdi būtinybė sąjungininkėms toliau didinti gynybos finansavimą, kaip pagrindinę pajėgumų modernizavimo ir stiprinimo sąlygą.

Ketvirtadienį, kaip skelbiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime, NATO gynybos ministrų susitikimo darbotvarkėje – sesijos, skirtos naštos pasidalijimui bei gynybos ir atgrasymo stiprinimui, taip pat sesija su operacijos Afganistane partnerėmis, skirta aptarti tolesnę NATO ir partnerių strategiją siekiant taikos ir stabilumo šioje šalyje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių