Quantcast

„Naisių vasaros“ režisieriai nesutaria, ar seriale buvo politinės reklamos

  • Teksto dydis:

Du serialo „Naisių vasara“ sezonus režisavęs Saulius Balandis teigia supratęs, kad filmas taps jo mecenato „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio savireklama.

Tuo metu kitas režisierius Raimundas Banionis atmetė kaltinimus dėl politinės reklamos. Anot jo, partijos logotipai į kadrą pateko netyčia, rašo naujienų portalas 15min.lt.

S. Balandžio teigimu, nuo pradžių niekam nebuvo paslaptis, kad pagrindinis filmo personažas Pijus – tai geresnė serialo rėmėjo R. Karbauskio versija.

„O ką nesimato, kad panašus? Tada atrankoje jis (aktorius Aurimas Žvinys) buvo su kažkokia barzdele, kiek aš atsimenu, bet – glotnus lygus veidukas, šviesūs, gražiai sušukuoti plaukučiai, na, toks nesvietiškas gerumas, kur retai kada pamatysi. Na, ką aš čia šneku, juk viską patys matote. Koks jis prototipas, tai nežinau. Toks labai jau idealizuotas. Žinant mūsų Seimo narį, tai, man atrodo, jis yra truputėlį kitoks. O Pijus tai tokia idealizuota R. Karbauskio versija“, – teigė režisierius.

Jis neslėpė, kad aktorių pasirinkimas nebuvo tik jo rankose ir tvirtino, kad norėdamas gauti darbą turėjo leistis į kompromisus: „Matote, ne viskas visą laiką nuo mūsų priklauso. Mes turime daryti kažkokius kompromisus ir imti tuos žmones, kurie kažkam reikalingi. Ta prasme, kad taip giliai viskas tas išvirs, aš nesitikėjau. Man tada tai buvo darbas. Norėjau, kad tai būtų įdomus darbas ir tie pirmieji du sezonai dar buvo visai kitokie, nei kiti.“

Žinant mūsų Seimo narį, tai, man atrodo, jis yra truputėlį kitoks. O Pijus tai tokia idealizuota R. Karbauskio versija.

Po dviejų sezonų S. Balandžiui buvo pasakyta, kad bus ieškoma europinio lygio režisieriaus.

„Dar kartą sakau – nemokamai tie žmonės nieko nedovanoja. Viską, ką daro, jie daro kryptingai. Investuodami pinigus jie mato perspektyvoje sau iš to naudą. Mano galva, taip yra“, – teigė jis.

Kitas „Naisių vasaros“ režisierius R. Banionis sakė neturėjęs jokios nuojautos, kad serialu kuria reklamą „valstiečiams“.

„Ne, nebuvo jokios nuojautos ir negalėjo būti. Ta partija buvo mažytė dar tuo metu. Tegul svarsto VRK, bet aš nedariau jokios reklamos tikrai. Siužete ten, kad buvo dalykų prieš gėrimą, prieš ką – tai čia nieko tokio, viskas normaliai, o kad čia partija, balsuokit, tai to nebuvo“, – aiškino jis.

Anot jo, „valstiečių“ logotipas, partijos laikraštis ir kalendorius nufilmuoti nebent netyčia.

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį planuoja spręsti, ar „valstiečių“ lyderiui R. Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ finansuotame seriale „Naisių vasara“ buvo paslėptos politinės reklamos.

Tris paskutinius serialo sezonus pažiūrėjusi VRK darbo grupė nutarė, kad atskiri filmo epizodai gali būti laikomi paslėpta politine reklama, bet viso serialo tokiu laikyti negalima, juoba nėra šiurkštaus įstatymo pažeidimo dėl neteisėto finansavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KADA tas serialas sukurtas?.. o kada rinkimai vyko?..tai apie ką kalba?

juk čia pjautynės dėl lovio yra

juk čia  pjautynės   dėl   lovio    yra    portretas
ar jum dar neaišku juk karbauskis musu madam kulnis svilina už visus tuos metus ką Lietuvai padarė žalos o madam kitu galu kanda pradedant naisiais baigiant žemėm ar kiek trašu gauna ir iš kur ar kiek karbauskis namu turi kur pasistates ŽMONĖS MASTYKIT

o

o portretas
ar nėra apie ką diskutuoti, rūpintis Lietuvoje?Ar taip norima nukreipti žvilgsnį nuo rimtų dalykų?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių