Quantcast

Nacionalistinių partijų susitikime dalyvaujantis V. Tomaševskis: siekiama atsvaros kairei

Nacionalistinių partijų lyderių susitikime Varšuvoje šeštadienį dalyvaujantis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjūdžio vadovas Valdemaras Tomaševskis sako, jog buriant naują aljansą siekiama vertybinės atsvaros Europoje atgimstančioms kairiosioms ir liberalioms idėjoms.

„Yra ypač kairiąsias liberaliąsias ideologijas atstovaujančių partijų nuomonė, kad čia yra kažkoks tai radikalus judėjimas. Tai – nesusipratimas, kadangi kuriama ideologija, kuri pasisako už Europą, kaip Europos tautų sąjungą“, – BNS telefonu iš Varšuvos sakė V. Tomaševskis.

„Tikslas yra apginti mūsų valstybės, Lietuvos suverenumą prieš mistinę federaciją, apie kurią buvo paskelbtą kairiųjų liberaliųjų partijų Vokietijoje, kurios paskelbė, kad sieks federacijos, – pridūrė jis. – Tikslas – kad 2024 metais krikščioniškos, patriotinės partijos, pasisakančios už tradicinę šeimą, laimėtų daugumą Europos Parlamente.“

Kaip skelbia užsienio naujienų agentūros, susitikime Varšuvoje dalyvauja iš viso 14 partijų, siekiančių įkurti naują Aljansą, kuris taptų antra pagal dydį frakcija Europos Parlamente.

Suvažiavime dalyvauja Lenkijos valdančiosios partijos partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen (Marin Le Pen), taip pat Ispanijos partijos „Vox“ vadovas Santiago Abascalis (Santjagas Abaskalis).

Anot V. Tomaševskio, dauguma dešiniųjų politinių jėgų priklauso Europos Parlamento Europos konservatorių ir reformuotojų frakcijai, o tiek jo atstovaujama LLRA-KŠS, tiek kitos susirinkusios partijos pabrėžia krikščioniškas, tradicinės šeimos vertybes, pasisako prieš Europos Sąjungą „kaip mistinę federaciją ar genderinę ideologiją“.

Rusijos klausimas – už paraščių

Europos politikos apžvalgininkai susitikimą vertina kaip daugiausiai Vengrijos ir Lenkijos valdančiųjų, su kuriais Briuselis konfliktuoja dėl demokratijos normų silpninimo, siekį sutvirtinti savo pozicijas viešųjų ryšių prasme.

Be kita ko, stebimas ir Lenkijos PiS partijos pozicijų švelnėjimas M. Le Pen atžvilgiu, dėl jos šiltų ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu – J. Kaczynskis anksčiau yra pareiškęs, kad dėl to PiS nemato galimybių bendradarbiauti su Prancūzijos kraštutiniais dešiniaisiais.

Savo ruožtu V. Tomaševskis patikino, kad susitikimo darbotvarkėje Rusijos, kurią Vakarai pastaruoju metu kaltino telkiant kariuomenę Ukrainos pašonėje ir okupuotame Kryme, klausimo nėra.

„Bando kairieji šitą elementą įtraukti į darbotvarkę, buvo net prie durų toks piketas organizuotas. Bet tokį blefą organizuoja būtent liberaliųjų kairiųjų partijos, bando įmesti kitas temas. Oponentai šią temą eskaluoja, bet tai – ciniška, nes jie yra neokomunistai, neomarksistai“, – aiškino jis.

Jis sako neįžvelgiantis pavojaus ES ar NATO dėl Rusijos veiksmų telkiant karines pajėgas šalia Ukrainos.

„Manau, kaltinimai yra perdėti (...). Mes taip ir vertinam – aišku, yra tam tikrų norų imperialistinių ne tik šioje šalyje, bet ir Kinijoje, su šitais iššūkiais turime susitvarkyti. Turime labai rimtą NATO, euroatlantinių struktūrų pagrindą, manau, nebus kažkokios grėsmės, tai daugiau – gąsdinimai“, – tikino V. Tomaševskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik aklas nemato

Tik aklas nemato portretas
kad šitos neva "dešniosios" partijūkštės yra prorusiškos orentacijos.

Vasia iš maladečno

Vasia iš maladečno portretas
Iš lenkijos gavo pylos ,tai kiek kitaip pradėjo giedoti. Bet vistiek ruskio mastymas

Disonansas

Disonansas portretas
Kairysis koloradnikas tarp nacionalistų išekos atsvaros kairei?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių