Quantcast

N. Udrėnas dirbs Ukrainoje, patarinės dėl sutarties su ES

  • Teksto dydis:

Ukrainai įgyvendinti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga padės buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas ekonomikos klausimais Nerijus Udrėnas.

„Mes jį pristatėme Ministrų kabinetui, darbą jis pradėjo šią savaitę“, - BNS penktadienį sakė Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.

„Čia yra mūsų konkretus indėlis, ką mes raginame daryti ir kitus, padėti Ukrainos valdžiai reformų srityje, įsisavinant ekonominę parmą, taip pat užtikrinant kontaktą su Europos Sąjungos institucijomis. N.Udrėnas atrinktas į šias pareigas ir jau pradėjo darbą prezidento administracijos vadovo pavaduotojo vadovaujamoje reformų grupėje. Tai labai konkretus mūsų indėlis, aukšto lygio pareigūnas ten dalyvauja, mes raginame ir kitas šalis tai daryti, nes ne tik pati ekonominė parama svarbi Ukrainai, bet svarbus ir aktyvus įsisavinimas, ir reformų procesas ypač svarbus“, - BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak L.Linkevičiaus, N.Udrėnas į Ukrainą kol kas deleguotas pusei metų, vėliau gali būti sprendžiama dėl jo misijos pratęsimo.

Ukrainos Vyriausybė praneša, kad dėl N.Udrėno darbo Ukrainoje susitarta trečiadienį Ukrainos Ministrų kabineto ministro Ostapo Semerako ir Lietuvos ambasadoriaus P.Vaitiekūno susitikime.

Kaip teigiama Ukrainos Vyriausybės pranešime, O.Semerakas padėkojo Lietuvai, delegavusiai „vieną iš labiausiai patyrusų profesionalų vykdant reformas ir integruojantis į Europos Sąjungą“.

Pranešime pažymima, kad N.Udrėnas dirbo vyriausiuoju patarėju kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus ir dabartinės Lietuvos vadovės D.Grybauskaitės komandoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių