Quantcast

Ministrė: didėjant konflikto grėsmei Ukrainoje Lietuva ruošiasi įvairiems scenarijams

  • Teksto dydis:

Didėjant karinio konflikto grėsmei Ukrainoje Lietuva ruošiasi visiems scenarijams, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Šiandien aptarti tiek scenarijai, tiek galimi mūsų institucijų sprendimai“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ji.

A. Bilotaitė dalyvavo pasitarime Prezidentūroje dėl saugumo situacijos regione.

Ministrės teigimu, galimų scenarijų yra labai įvairių, todėl jų ji nekonkretizavo.

„Institucijos tikrai ruošiasi, sprendžia, koordinuoja savo veiksmus“, – tvirtino ministrė.

Anot jos, be kita ko, Lietuva ruošiasi priimti galimus pabėgėlius iš Ukrainos.

Pasak A. Bilotaitės, ši migracija būtų kitokia nei Baltarusijos organizuota iš Artimųjų Rytų ir Afrikos. Ministrės teigimu, šiuo atveju ji būtų labiau prognozuojama, be to, ukrainiečiai galėtų greičiau pradėti savarankiškai gyventi Lietuvoje.

Rusija pasienyje su Ukraina ir Baltarusijoje yra sutelkusi daugiau nei 100 tūkst. karių bei karinės technikos. Vakarai nuogąstauja dėl galimo įsiveržimo į Ukrainą, nors Maskva tai neigia.

Užsienio žiniasklaidos duomenimis, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) per vaizdo konferenciją su sąjungininkais pranešė, jog amerikiečių žvalgybos duomenys rodo, kad Rusija karinius veiksmus prieš Ukrainą pradės vasario 16 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Lietuvos zmoniu apsauga nuline, niekas nedaroma, lesos taskomos i kaire ir desine, o sitie... vel masto apie svetimsalius...

je

je portretas
gera ruostis ,,gresmems,, kai zinai kad tai tik blefas???

Morgana

Morgana  portretas
Na Lietuva labai turtinga valstybė. Nukirps pensijas ir algas, kad galėtų gerai gyventi atvykėliai. Aš ne prieš tai , kad padėti, bet dėl to kenčia paprasti Lietuvos piliečiai. Šitiek sukišama pinigų nelegalams, o dabar dar didesnė grėsmė
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių