Quantcast

A. Bilotaitė surengė pasitarimą dėl kontrabandos: didžiausi srautai keliauja traukiniais

Stasylų muitinės poste nesant rentgeno sistemų, krovininiai traukiniai per šią vietą iš Baltarusijos į Lietuvą nebekeliaus, jie bus nukreipiami į kitus postus, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Matome, kad yra iššūkis konkrečiai Stasylose, kur neturime rentgeno sistemos, – žurnalistams ketvirtadienį sakė politikė. – Turime artimiausiu metu prieiti prie sprendimų, kad ten kroviniai nebekeliautų.“

Pasak jos, rentgeno sistemą šiame geležinkelio kontrolės punkte planuojama įsigyti, o iki tol kroviniai bus nukreipiami į kitas vietas, kur tokia įranga yra sumontuota.

Matome, kad yra iššūkis konkrečiai Stasylose, kur neturime rentgeno sistemos.

A. Bilotaitė pabrėžė, kad pastaruoju metu muitininkai ir pasieniečiai sulaiko „tikrai didelius“ kontrabandinių cigarečių kiekius.

„Didžiausi srautai šiuo metu keliauja traukiniais“, – sakė ministrė.

Jos teigimu, kontrabandininkai imasi ir naujų neteisėto prekių gabenimo būdų – naudoja dronus. Vis dėlto, ministrė tvirtino, kad ir patys pareigūnai turi naujos technikos, galinčios užkardyti pažeidimus.

Šiuos klausimus A. Bilotaitė ketvirtadienį aptarė su VSAT ir Muitinės departamento vadovais.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, rūkalų kontrabanda intensyvėja – per 2022-uosius fiksuotas 28 proc. augimas. Pagrindinis kontrabandos srautas driekiasi iš Baltarusijos.

Pasieniečiai skaičiuoja pernai sulaikę daugiau kaip 4,3 mln. pakelių, kurių vertė – virš 16,1 mln. eurų. Tai – didžiausias per daugiau kaip du dešimtmečius metinis sulaikytų nelegalių rūkalų skaičius.

Pernai nustatytas 51 atvejis, kai rūkalų kontrabanda buvo gabenama traukiniais – sulaikyta virš 2,9 mln. pakelių cigarečių, kurių vertė 10,9 mln. eurų ir jos sudaro daugiau negu du trečdalius VSAT sulaikytų rūkalų kiekio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NESUPRANTU - KAME PROBLEMA?

NESUPRANTU - KAME PROBLEMA? portretas
Padarykite tas kontrabandine prekes Lietuvoje pigesnes nei toje "baisioje" Baltarusijoje ir niekas nieko iš tenai ne gabens....

Lauris .R

Lauris .R  portretas
Koke bilotaite ten bilduke arba bilo bil

Ką ta višta iš vis veikia šiose pareigose?

Ką ta višta iš vis veikia šiose pareigose? portretas
„pernai sulaikę daugiau kaip 4,3 mln. pakelių, kurių vertė – virš 16,1 mln. eurų“ - o kiek nesulaikė? 10 ar 100 kartų daugiau?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių