Quantcast

J. Narkevičius aiškinosi iš Seimo tribūnos: neketinu atsistatydinti

Verslininkas teigė, kad dukros krikštatėvis J. Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau sumokėti tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų (116 tūkst. eurų) už namo renovavimą.

J. Narkevičius ketvirtadienį stebėjosi, kad „Sodžiaus būsto“ bankroto administratorius, aptikęs tokio dydžio skolą, nesikreipė į teismą dėl lėšų išieškojimo, bet skolą perleido.

„Maža to, ir asmuo, nusipirkęs skolą, kaip viešai skelbiama – advokatas, (...) nereikalavo neva esančios skolos daugiau nei penkerius metus“, – tvirtino politikas.

Susisiekimo ministro teigimu, reikalavimą sumokėti skolą gavo iš Valdo Bivainio. Anot jo, šis asmuo 2007 metais su konservatoriais dalyvavo savivaldos rinkimuose.

Minėtos skolos reikalavimą V. Bivainis grindė 2015 metų vasario 5 dienos skolos perleidimo sutartimi.

J. Narkevičius taip pat atkreipė dėmesį į nesutapimus dokumentuose.

„Toje sutartyje nurodoma, kad neva už „Sodžiaus būstas“ atliktus darbus nesumokėta per 80 tūkst. litų 2010 metų spalio 29 dienos PVM sąskaitos-faktūra serija SBS numeris 61. O štai mano rankose „Sodžiaus būsto“ 2009 metų rugpjūčio 31 dieną I. Narkevič už remonto darbus išrašyta sąskaita-faktūra yra tos pačios serijos ir to paties numerio, tačiau su keliasdešimt tūkstančių besiskiriančia suma“, – teigė susisiekimo ministras.

„Štai ir „Sodžiaus būsto“ 2009 metų rugpjūčio 31 dieną kasos pajamų orderio kvitas, jame patvirtinama, kad sąskaitoje nurodyta suma sumokėta“, – tvirtino ministras.

Anot jo, kvitą pasirašė vyr. finansininkė, greta yra ir Aleksandro Ribnikovo antspaudas.

„Tas pilietis galės pats teisėsaugai padėti išspręsti rebusą, kada ir kokiai sumai buvo išrašyta minėta sąskaita-faktūra, kokios sąskaitos buvo dar išrašytos ir išmokėtos ir kur atsidūrė už atliktus darbus sumokėti pinigai“, – ketvirtadienį teigė J. Narkevičius.

Jis pakartojo manąs, kad prieš jį vykdoma šmeižto kampanija ir dėl to neketinąs atsistatydinti iš susisiekimo ministro pareigų.

LRT praėjusią savaitę pranešė, kad 2007–2008 metais aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ėjęs J. Narkevičius ir Trakų rajono savivaldybėje dirbusi jo sutuoktinė Irena Narkevič galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, „Sodžiaus būstas“ 2008–2012 metais laimėjo mažiausiai dešimt projektų Vilniaus mieste ir mažiausiai penkis – Trakų rajone. Bendra atliktų darbų vertė – daugiau kaip milijonas eurų (4 mln. 435 tūkst. litų).

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas A. Ribnikovas žurnalistams liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

J. Narkevičių į susisiekimo ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Ministras dirba labai gerai.Sėkmės ir sveikatos.Galėtų dėmesio skirti kelių asfaltavimui rajonuose, kur yra žvyrkeliai.

...

... portretas
Tvartelio š'Matininkas patenkintas kanopas trina - virtuoziškai pavyko planas 'valstiečiams' savo Trojos arklius primest, ką dabar jie bedarytų 'valstiečiams' tik blogiau (ypač kai Karbauskis šiuos nevykėlius apgint bando... š'Matininkas per kompromatą ant jo veikia?)

ROMAS

ROMAS portretas
KONSERVAI AR NEMATOT KAD TOKIU IDIJOTU KAI JUS SKVERNELIS NEBIJO ŠITIEK LAIKO LANSBERGIUKAS PILA PAMAZGAS ANT SKVERNELIO JO MINISTRU LABAI GABRYS NORI I MINISTRUS KARTU SU MASIULIAIS OT GRABINTU LIETUVA MORTA PASKELBTU KARALIENE SENELI SU KARŪNA PALAIDOTU METALIKO ŠOKĖJA TAPTU PREZIDENTE GABRY TIESIOG SVAJONĖS
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių