Quantcast

Ministras: po inauguracijos A. Lukašenka tapo buvusiu prezidentu ir teisine prasme

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad po Minske slapta surengtos inauguracijos Aliaksandras Lukašenka gali būti vadinamas buvusiu Baltarusijos prezidentu ne tik politine, bet ir teisine prasme.

Ministro vertinimu, iš anksto neskelbtoje ceremonijoje priesaiką davęs A. Lukašenka bando imituoti tai, „ko nėra realybėje“, ir tai prisideda prie valdžios represijų prieš žmones.

L. Linkevičius jau anksčiau ne kartą yra pavadinęs A. Lukašenką buvusiu prezidentu. Ministro teigimu, toks epitetas anksčiau buvo grindžiamas moraliniais ir politiniais argumentais, o dabar tam yra ir teisinis pagrindas.

„Jis nuo to netapo mažiau buvęs ir tik pagreitino teisinį aspektą. Kai minėjau, kad moraliai, politiškai mandatas jau kaip ir išeikvotas (...) Dabar, kadangi įvyko šis elementas, kaip jį vadina – inauguracija, tai jis jau nuo dabar yra ir teisiškai buvęs“, – trečiadienį žurnalistams Panerių memoriale sakė L. Linkevičius.

Matyt, norima buvo užfiksuoti iš paskutinių jėgų tai, kuo jie yra įtikėję, bet tas nepaviešintas ir nemasiškas įvykis parodė visą situacijos apgailėtiną dvasią.

„Matome, kad bandoma imituoti tai, ko nėra realybėje, bet apmaudžiausia, kad nuo to kenčia žmonės, jie toliau bauginami, toliau tęsiasi areštai ir sulaikymai“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Jo teigimu, ši A. Lukašenkos inauguracija nepagerina situacijos šalyje.

„Nesimato jokios išeities iš situacijos ir šitas įvykis, jis nei pagerina, nei paryškina. Jis įtvirtino tik tai, ką mes esame ne kartą konstatavę“, – teigė L. Linkevičius.

„Matyt, norima buvo užfiksuoti iš paskutinių jėgų tai, kuo jie yra įtikėję, bet tas nepaviešintas ir nemasiškas įvykis parodė visą situacijos apgailėtiną dvasią“, – pridūrė jis.

A. Lukašenka trečiadienį prisaikdintas Baltarusijos prezidentu šeštai kadencijai. Ceremonija, apie kurią iš anksto nebuvo skelbta, vyko Nepriklausomybės rūmuose Minske.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neptunas

Neptunas portretas
Buvusių komunistų nebūna, kaip ir buvusių tarybinių profesorių .

Čiubaka

Čiubaka portretas
kuiliaus pakriuksėjimas nepadaro jo mažesne kiaule

Anonimas

Anonimas portretas
Komsomolcas vis nerimsta.Matyt jankiu babkes baigiasi.Reikia toliau perversmą remti.Nusiramink,Baltarusija tau ne Ukraina ,Maidano nebus. O Lietuva tik apsijuoks.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių