Quantcast

Ministras: pataisos dėl privalomo skiepijimo orientuotos ne tik į šių dienų aktualijas

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentuoja, kad medikų ir socialinių darbuotojų privalomą skiepijimą nuo COVID-19 numatančios įstatymo pataisos, dėl kurių ketvirtadienį turėtų apsispręsti Seimas, yra nukreiptos ne tik į šių dienų aktualijas, bet ir ilgalaikę perspektyvą.

„Kalbant apie įstatymą tikrai nereikia apsiriboti tik su šių dienų aktualijomis. Įstatymas yra kuriamas būtent ilgalaike prasme, kad visų infekcijų, visų ekstremalių situacijų, karantinų atvejų turėtume padidintą dėmesį toms organizacijoms, toms institucijoms, toms veikloms, kurios dirba betarpiškai su didelės rizikos klientais, pacientais, kur nėra kitų organizacinių priemonių, kurių būtų galima išvengti nuotoliniu darbu ar kažkaip kitaip“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Dulkys.

ELTA primena, kad Seimas antradienį skubos tvarka po svarstymo pritarė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisoms, numatančioms medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 ligos.

Privaloma vakcinacija būtų įvesta asmenims, teikiantiems paslaugas sveikatos priežiūros bei socialinės globos įstaigose, taip pat sveikatos priežiūros įstaigose teikiantiems valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas bei į namus vykstantiems socialiniams darbuotojams. Numatoma, kad, praėjus trims mėnesiams nuo nušalinimo pradžios, darbdavys galės nutraukti darbo sutartį be įspėjimo ir nemokėdamas išeitinės išmokos.

Išimtis numatyta tiems darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Taip pat tiems darbuotojams, kurie yra persirgę koronavirusu, kol bus laikomi įgijusiais imunitetą.

Seimas ketvirtadienį dėl šių pataisų ketina apsispręsti galutinai. Numatoma, kad Seimui šiuos pakeitimus priėmus, reikalavimas įsigaliotų vasario 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
>Dalia Apie kokią Konstituciją kalbi marmalo dileriams tik vienas rūpi pelnas,pelnas.Kas meluoja tas ir VAGIĄ amen senelio žodžiai.

Dalia

 Dalia portretas
Tai priverstinis Lietuvos žmonių dalyvavimas bandymuose. To negali būti, tai prieštarauja Konstitucijai. Tai nusikaltimas. GP taip pat sugalvotas, kad priversti žmones dalyvauti bandymuose. Seimo nariams prieš balsuojant reikėtų paskaityti Konstituciją, kuriai prisiekė tapdami seimo nariais.

Kai nebesvarbu vakcinos galiojimo laikas, skiepijimo laikas

Kai nebesvarbu vakcinos galiojimo laikas, skiepijimo laikas  portretas
Kai skiepai patampa prievole, o medicina lieka kažkur šone ir niekas nebeklauso logiškų, mokslų paremtų argumentų (kad ir: omicron atmaina, o skiepas pirminiam virusui ir t.t. ir t.t.). Peršasi tik viena išvada – tai yra eksperimentas ir ši injekcija yra ne nuo pandemijos, o tik prisidengus pandemija suleidžiamas preparatas žmogui, kurio tikslas arba nužudyti arba tam tikros technologijos, kurių dėka žmogus bus kontroliuojamas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių