Quantcast

A. Dulkys iš pareigų atleidžia NVSC vadovą R. Petraitį

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys nuo kovo 10-osios iš pareigų atleidžia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktorių Robertą Petraitį.

Ministras teigė, kad toks sprendimas daromas, nes vasario viduryje jis nepatenkinamai įvertino R. Petraičio praėjusių metų darbą.

„Vadovas, kaip ir sudaro teisės aktai, pasinaudojo galimybe kreiptis į atitinkamą komisiją. Jos išvadas gavau vakar vakare, jos patvirtina mano matymą ir mano vertinimą, todėl dar šiandien pasirašysiu, kad R. Petraitis atleidžiamas iš pareigų nuo kovo 10 dienos įskaitytinai“, – trečiadienį per spaudos konferenciją pranešė ministras.

Anot jo, laikinai įstaigai vadovaus centro Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

R. Petraitis anksčiau A. Dulkio sprendimą jį atleisti yra vadinęs politiniu sprendimu, nes konkrečių priekaištų dėl darbo per metinį pokalbį esą neišgirdo.

Ministro nurodymu šių metų pradžioje taip pat atliktas tarnybinis patikrinimas NVSC dėl galimo pareigų pažeidimo, aptikus neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu.

Po jo R. Petraičiui dėl netinkamai koordinuoto ir organizuoto NVSC darbo skirtas papeikimas.

A. Dulkio įsakyme dėl tarnybinio nusižengimo rašoma, kad dėl NVSC vadovo „neveikimo nėra tinkamai apdorojami, sisteminami ir teikiami kitoms institucijoms reikiami duomenys, o tai suteikia pagrindą teigti, kad keliama reali grėsmė visų šalies gyventojų sveikatai“.

Taip pat jame teigiama, jog „NVSC neužtikrino įtvirtintų pareigų vykdymo, susijusių su užkrečiamųjų ligų informacijos valdymu, židinių ištyrimu, informacijos teikimo kitoms Lietuvos bei Europos institucijoms“.

R. Petraitis nesutiko su šiomis išvadomis ir žadėjo jas skųsti teismui.

Anksčiau ministras R. Petraitį ragino patį trauktis iš pareigų, tačiau jis nesutiko.

NVSC vadovybė metų pradžioje kritikos sulaukė dėl daugiau nei tūkstančio neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu. R. Petraitis tuomet teigė, kad situacija susidarė ne dėl įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

NVSC R. Petraitis vadovauja nuo 2017 metų, prieš tai metus jis buvo šios įstaigos direktoriaus pavaduotojas, dar anksčiau dirbo Vilniaus visuomenės sveikatos centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Kas dengs teismų išlaidas ir už priverstines pravaikštas.Ar iš pensininkų paims.

ūsuotieji bebrai

ūsuotieji bebrai portretas
Pavojus! Mūsų žmogui špygą parodė!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių