Quantcast

Ministras: norint tiesti pasienio užtvarą greičiau, reikėtų pasitelkti verslą

Lietuvai gavus apie 100 kilometrų aštrios vielos iš Estijos, kariuomenė netrukus turėtų tęsti pasienio užtvaros tiesimą, tačiau norint tai daryti greičiau, reikėtų pasitelkti verslą, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Kariuomenė teikė ir teiks tuos inžinerinius pajėgumus užtvaros tiesimui. Tačiau norint, kad būtų greičiau, reikėtų tiesiog daugiau tiesėjų, reikėtų paslaugų pirkimo. Nežinau, ar tai būtų kelių tiesimo, ar kita įmonė, turinti žmonių, gebančių daryti tokius dalykus“, – BNS sakė ministras

Anot jo, vien antradienį gautos vielos nepakanka, kadangi užtvarai būtini ir kiti elementai, juos tikimasi įsigyti artimiausiu metu.

„Žmonės dažniausiai nežino tų detalių, jiems greičiausiai ir neturi rūpėti, kad statant užtvarą reikia ir tam tikros įrangos – turiu omenyje, kad viela nenumetama ant žemės, nesukraunama tiesiog viena ant kitos, reikia tvirtinimo detalių, jas reikia pagaminti, įsigyti. Aš manau, kad mes visa tai artimiausiomis dienomis ir turėsime, darbai bus vykdomi“, – tikino jis.

Nežinau, ar tai būtų kelių tiesimo, ar kita įmonė, turinti žmonių, gebančių daryti tokius dalykus.

A. Anušauskas taip pat patvirtino, kad iki šiol pasienyje su Baltarusija panaudota 4,5 kilometrų vielos, tačiau koncertinas įrengiant keliais aukštais, iš viso šis barjeras, skirtas pristabdyti neteisėtus migrantus, įrengtas 1,5 kilometrų ruože.

A. Bilotaitė: darbai bus tęsiami šią savaitę

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė savo ruožtu trečiadienį informavo, kad šiuo metu yra įvykęs mažos vertės viešasis pirkimas, skirtas maždaug 20 kilometrų vielos įsigyti, o šią savaitę bus skelbiamas ir tarptautinis konkursas.

„Kitas etapas – dvišaliai susitarimai su kitomis šalimis. Atkeliavo 100 kilometrų iš Estijos, tai yra dovana mums, už tai nereikės mums mokėti pinigų. Taip pat yra pasiūlyta dar įsigyti ir greitu metu gauti kelių šimtų kilometrų koncertinos kiekį iš Estijos, taip pat ir montavimo galimybes – tai yra svarbus dalykas“, – pabrėžė ji.

Atkeliavo 100 kilometrų iš Estijos, tai yra dovana mums, už tai nereikės mums mokėti pinigų.

Anot A. Bilotaitės, kelis šimtus kilometrų koncertinos yra pasiūliusi Danija, kalbamasi ir su Ukraina.

„Darome pirkimą, kuris turėtų įvykti, tai yra susiję su reikalingomis dalimis, tai yra tam tikros montavimo dalys. kurias įsigijus šią savaitę turėtų prasidėti montavimo darbai. Nes kariuomenė yra pasiruošusi, yra atskiras padalinys, kuris laukia šių detalių įsigijimo ir koncertinos montavimo darbai judės“, – tvirtino ministrė.

Pasak A. Bilotaitės, kartu vykdomi ir montavimo darbų viešieji pirkimai. Ji akcentavo, kad su dabar turima aštria viela Lietuva yra pasirengusi įrengti užtvarą rizikingiausiose pasienio vietose.

Fizinis barjeras Lietuvos pasienyje su Baltarusija pradėtas tiesti prieš tris savaites, siekiant atgrasyti neteisėtus migrantus.

Vidaus reikalų ministerija planuoja įrengti barjerą 550 kilometrų pasienio ruože, vėliau ketinama statyti ir didesnę tvorą.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su reikšmingai išaugusia neteisėta migracija, dėl migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Neteisėtų migrantų skaičius jau perkopė 3 tūkstančius, didžioji jų dalis Lietuvoje sulaikyti liepą. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sadistui Anušauskui

Sadistui Anušauskui portretas
Kas atsakys už žalą gamtai? Šitas suib-nės nepajudinantis liurbis? Apsitversim kaip Gvantanamo kaliūzė ir rėkausim: " Laisvė, laisvė"?

'taip

'taip portretas
geras pasiulymas tik 1a pakinkyk tuos kurie daugiausia bagoti tai austeja nupirkusi uz 1e miljonini trta ir d jkt grbiu prichvatizave pramone ir kolukius?;;;;;;

Neracionalu

Neracionalu portretas
Manau lygiai po metų STT su VPT atliks tyrimą, kaip migrantų krizės akivaizdoje buvo neoptimaliai naudojamos lėšos. Niekam nebus įdomu, kad buvo krizė. Tokia pas mus valstybė - vieni klerkai bijo kitų klerkų ir viskas. Nėra politikos, nėra valstybinio intereso, nepriklausomai nuo aplinkybių tik pagal galiojančias tvarkas, net sprendimų nesimato. Taigi ponai jei baigsis benzinas bevežiojant nelegalus, tai vaikysit pėsti, nes mėnesį tarsimės kokiu geriausiu būdu to benzino nusipirkti. Statyti galima tik butus ir namus, nes ten aiškus privatus interesas. Valstybė negali turėti intereso, nes neracionaliai naudojamos lėšos bus :) Tačiau jei tie klerkai geriau susimastytų, suprastų, kad pati valstybė nėra racionalu iš principo, todėl nustatyti, kas duotuoju momentu yra racionalu, nėra taip jau paprasta, gal tada kas nors geriau pajudėtų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių