Quantcast

Ministras: nesutarimas dėl sankcijų Minskui pakerta demokratinių vertybių patikimumą

  • Teksto dydis:

Negebėjimas susitarti dėl sankcijų Baltarusijai pakerta demokratinių vertybių patikimumą, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Šiandieninis nesugebėjimas susitarti dėl sankcijų, skirtų palaikyti baltarusius, kenčiančius ir kovojančius už demokratiją, pakerta demokratinių vertybių, už kurias jie kovoja, patikimumą“, – pirmadienį socialinio „Twitter“ paskyroje pranešė L. Linkevičius.

„Kai kurie kolegos neturėtų susieti dalykų, kurių negalima susieti. Lietuva ir toliau reikalaus esminių veiksmų“, – pridūrė jis.

Taip ministras rašė po to, kai Europos Sąjungos šalių užsienio reikalų ministrams nepavyko priimti sprendimo dėl sankcijų Baltarusijai.

Šį klausimą svarstys vėliau šią savaitę susirinksianti Europos Vadovų Taryba.

„Ministrai aptarė sankcijas. Ir nors esama aiškaus noro paskelbti šias sankcijas, to padaryti buvo neįmanoma, nes reikia vienbalsio pritarimo, o to pasiekti šiandien nepavyko“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė Bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

„Šį klausimą svarstys valstybių ir vyriausybių vadovai Europos Vadovų Taryboje vėliau šią savaitę“, – pridūrė jis ir pažadėjo padaryti viską, kas įmanoma, kad sankcijos būtų patvirtintos.

Jis nurodė, kad per pirmadienio susitikimą „viena šalis neprisidėjo prie konsensuso“.

Naujienų agentūra „Bloomberg“ neseniai pranešė, kad Kipro atstovai perspėjo savo kolegas iš ES, jog nepritars pasiūlymams įvesti sankcijas Baltarusijos pareigūnams, jei blokas nesutiks įvesti apribojimų Turkijai dėl išteklių žvalgymo darbų Viduržemio jūros rytinėje dalyje.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marinakosel toscka.com

marinakosel toscka.com portretas
Pone ministre būkite nuoseklūs šalims, kurios išvijo Luckasenkos diplomatus, leidžiama balsuoti už sankcijas. Ne kiti. Turėtumėte išsiųsti diplomatus iš Baltarusijos ir juos pakeisti opozicijos darbuotojais iš S.Cichanouskajos. Ką turėtų daryti Baltijos valstybės. Taip logiškai suskaičiuoti rinkėjus. Prancūzija nei vieno, nei Lietuvos neišvarė. Šioms dviem šalims neleidžiama balsuoti už sankcijas. Dėl sienos taip pat. Neleisdamas opozicijos pravažiavimui vairuoti transporto priemonių. Baltarusijai suteikti NATO mandatą pagal Cichanouskaja susitarimą, kuriam prieš Minską reikia karinių pajėgų, ir uždrausti karinius manevrus, slavų broliją. Jūs sukelsite rimtą problemą Putinui.

ZALGRYBIS

ZALGRYBIS portretas
KO LENDI I SVETIMU VALSTYBIU REIKALUS ZIUREK SAVO KIEMA KIEK LETUVIU PABEGO IS LIETUVOS IR TAIP TOLIAU NESIKISK I SVETIMA DARZA

Salin vatnikus

Salin vatnikus portretas
Rusu vatnikai nerimsta
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių