Quantcast

Ministras Holokausto atminimo centre: visada bus žmonių, kurie tamsoje rinksis šviesą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį aplankė Holokausto atminties centrą Izraelyje Yad Vashem (Jad Vašem) ir pagerbė Holokausto aukų atminimą bei Pasaulio teisuolius, tarp jų – ir daugiau nei 900 Lietuvos žmonių, gelbėjusių Lietuvos žydus.

„Esu dėkingas už galimybę apsilankyti „Yad Vashem“ ir nulenkti galvą milijonams Holokausto – didžiausios praėjusio šimtmečio tragedijos – aukų. Deja, dalis iš jų buvo brutaliai nužudyti Lietuvoje. Tačiau ši vieta yra ir viltingas liudijimas, kad net tamsiausiu istorijos laikmečiu, visada atsiras žmonių, kurie rinksis šviesą, nepaisant jokių aplinkybių“, – po apsilankymo centre sakė G. Landsbergis, cituojamas ministerijos pranešime.

Anot šalies diplomatijos vadovo, šis pirmasis jo apsilankymas „Yad Vashem“ memoriale yra ypatingas ir dėl istorinių aplinkybių bei sąsajų su šeimos istorija. Tarp daugiau nei 900 Lietuvos žmonių Pasaulio tautų teisuolio apdovanojimas buvo skirtas ir Onai Jablonskytei-Landsbergienei, ministro prosenelei, suteikusiai prieglobstį Belai Gurvičiūtei-Rozenberg bei Sulamitai Vilenčiukaitei.

„Barbariškas Rusijos karas prieš Ukrainą primena, koks vis tik trapus yra įsipareigojimas ginti žmoniškumą. Pasaulio teisuoliai mus įkvepia siekti to, kad žmonija daugiau niekada netaptų beprotiškų užmačių įkaitais, o mes visi – žudynių ir nusikaltimų žmogiškumui liudininkais," – pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pasaulio tautų teisuolio vardas yra aukščiausias apdovanojimas, kurį Izraelio valstybė gali įteikti žmonėms už jų nuopelnus humanizmui. Šį vardą yra gavę beveik 28 tūkst. žmonių iš 51 šalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaži kada

kaži kada portretas
rusai nužudys tiek krapų kiek labašvancai nužudė žydų - t.y. 196 000? Tikra šviesa, pagal broilerį, buvo žydų žudynės.

Sy jusiskemis

Sy jusiskemis portretas
elektros kainomis - pradedu abejoti!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių