Quantcast

Ministras apie S. Skvernelio žmonos įsidarbinimą: sąsajų nereikėtų įžvelgti

Komentuodamas viešojoje erdvėje įsiplieskusias diskusijas dėl Vyriausybės vadovo Sauliaus Skvernelio žmonos įsidarbinimo degalinių tinkle „Orlen Baltics retail“, energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sakė manantis, kad šio įsidarbinimo nereikėtų sieti su neva Vyriausybės priimtais palankiais sprendimais koncerno atžvilgiu.

„Mes galime interpretacijų visokių kurtis. Aiškintis ir grįžti turbūt penketą metų, šešetą metų atgal, kokie sprendimai ir kokios sąsajos buvo padarytos. Tai iki tol mes galime prieiti iki begalybės. Mes turime sprendimus, kurie naudingi Lietuvos vartotojams. Visą kitą premjeras yra paaiškinęs. Tai standartinės procedūros ir tikrai jokių sąsajų nereikėtų įžvelgti“, – „Žinių radijui“ sakė Ž. Vaičiūnas.

Ž. Vaičiūnas: jei turėtume pakankamą generatorių skaičių, mielai galėtume nesinaudoti „Orlen“ paslaugomis

Ž. Vaičiūnas teigė, kad Lietuva turi pakankamai ribotą savos elektros generaciją, todėl Vyriausybės sprendimas, įgalinti atsinaujinančios energetikos aukcionų tvarką, buvo reikalingas.

„Lietuvoje mes turime problemą su elektros generacija ir gamyba. Čia kalba ne tik apie atsinaujinančią` energetiką, tai kalba ir apie rezervus (...) Tik pradėjus darbą šioje Vyriausybėje, mes pakeitėme iki tol nusistovėjusią praktiką, kuomet ministro įsakymu buvo nurodoma gaminti rezervą ir tai užtikrinti Lietuvos elektrinei (...) Aukcionuose dalyvauja ir „Orlen“, manau, svarbiausias dalykas kaina, kurią mes sumokame už tą rezervą. Tai palyginimui, kuomet buvo valiniai politiniai sprendimai, už tos apimties rezervą buvo mokama daugiau nei 20 mln. eurų. Šiandien dienai už tą patį rezervą, mes kaip vartojai, mokame dvigubai mažiau, tai apie 10 mln. (...) Sprendimas buvo naudingas Lietuvos vartotojams“, – sakė Ž. Vaičiūnas.

Mes turime sprendimus, kurie naudingi Lietuvos vartotojams. Visą kitą premjeras yra paaiškinęs.

„Mes turime pakankamai ribotą elektros energijos generatorių skaičių, jeigu mes jų turėtume daugiau, tai mielai galėtume nesinaudoti „Orlen“ paslaugomis. Deja, situacija yra kita“, – sakė energetikos ministras.

Kaip ELTA jau rašė, premjero S. Skvernelio žmona Silvija Skvernelė įsidarbino finansų analitike lenkų koncernui „Orlen“ priklausančiame degalinių tinkle „Orlen Baltics retail“. Tai paaiškėjo, kai premjeras atnaujino savo privačių interesų deklaraciją, o naujienų portalas lrytas.lt tai pranešė.

S. Skvernelės įsidarbinimas viešojoje erdvėje didelio dėmesio susilaukė dėl anksčiau naujienų portalo 15min.lt paviešintos informacijos, esą po S. Skvernelio neskelbtų susitikimų su Lenkijos politikais šios kaimyninės valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose „Orlen Lietuva“ sulaukė nuolaidų dėl krovinių gabenimo „Lietuvos geležinkeliais“ bei pasisekimo valstybiniuose elektros rezervo konkursuose Lietuvoje. Tuo metu koncernas parėmė Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubus, esą susijusius su S. Skvernelio aplinkos verslininkais. S. Skvernelis šią informaciją yra pavadinęs tiesiog melu.

Komentuodamas viešojoje erdvėje įsiplieskusias diskusijas dėl Vyriausybės vadovo žmonos įsidarbinimo, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis Eltai sakė, kad S. Skverneliui tenkanti kritika yra nepagrįsta, jo manymu, yra tikslingai pučiamas burbulas siekiant pakenkti premjero sveikatai.

Tuo tarpu premjeras, paklaustas, ar neįžvelgia šioje vietoje interesų konflikto, atsakė neigiamai.

„Aš susitikinėjau (su „Orlen“ atstovais – ELTA), kaip ir su daugeliu įmonių. Nepadariau jokio sprendimo nei aš, nei Vyriausybė išimtinai šiai įmonei arba įmonių grupei, tai nematau jokio konflikto. Taip žiūrint – niekur negali dirbti nei mano šeimos nariai, nei žmona. Kažkur turi dirbti“, – teigė S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas aišku

Viskas aišku portretas
Swedbankas eina ant atsarginių suolelio o į areną išeina blizgėdami sėkme kuro vierxai:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių