Quantcast

Ministras apie į Rusijos „juodąjį sąrašą“ įtrauktus politikus: tai įvertinimas už gerus darbus

Rusijos sprendimas įtraukti Baltijos šalių politikus, visuomenininkus ir žurnalistus į nepageidaujamų asmenų sąrašą gali būti laikomas įvertinimu už gerus darbus, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Paprastai vertinam, kai tokie sąrašai būna išviešinami, tai tie žmonės vertina, kurie patenka į tuos sąrašus, kaip tam tikrą įvertinimą už gerą darbą“, – penktadienį žurnalistams sakė ministras.

Rusijos ministerija ketvirtadienį pažymėjo, kad sprendimas nepageidaujamais pripažinti 144 asmenis priimtas atsakant į aktyvius Baltijos šalių bandymus įvesti sankcijas ir kitus apribojimus Rusijai, „kišimąsi į mūsų vidaus reikalus, kurstant rusofobiškas nuotaikas“.

Maskva įtrauktuosius į sąrašą taip pat kaltina prisidėjus prie sovietinių paminklų išmontavimo ir griovimo, „rusakalbių gyventojų persekiojimo, istorijos perrašymo, nacizmo šlovinimo ir kriminalinės linijos, siekiančios eskaluoti Ukrainos konfliktą ir užpumpuoti Kijevo režimą ginklais“.

G. Landsbergis paklaustas ar jis yra įtrauktas į sąrašą teigė tokios informacijos neturintis.

Baltijos šalys buvo vienos aktyviausių Europoje siūlant sankcijas Rusijai dėl jos pernai pradėtos invazijos į Ukrainą bei raginant teikti Kyjivui karinę bei kitokią paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas, prezidentas Vytas

Pensininkas, prezidentas Vytas portretas
Nelieskit mano anūko nelieskit

TAVO "GERUS DARBUS"

TAVO "GERUS DARBUS" portretas
Jau seniai įvertino Tauta. Esi pats niekšingiausias konservas, kuris išdavė savo Tautą ir toliau stūmia ją į ekonominę pražūti. Iš kokių resursų tapai turtingiausiu seimo nariu? Gal kur lobį suradai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių