Quantcast

Ministras A. Anušauskas Latvijoje aptars saugumo situaciją regione

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas penktadienį vyks vizito į Latviją aptarti saugumo situaciją regione.

A. Anušauskas su Latvijos gynybos ministru Arčiu Pabriku taip pat aptars Baltijos šalių bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, bendradarbiavimą su JAV, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Mūsų kaimynė Latvija yra viena svarbiausių Lietuvos partnerių saugumo ir gynybos srityje. Pagrindiniai Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimo gynybos srityje tikslai yra nacionalinių pajėgumų stiprinimas, Baltijos projektų plėtra ir bendrų interesų koordinavimas daugiašaliuose formatuose, tokiuose kaip NATO ir ES“, – prieš vizitą  sakė A. Anušauskas.

Per vizitą Lietuvos ministras taip pat bendraus su Latvijos kariuomenės vadu Leonidu Kalniniu, lankysis didžiausiame Latvijos kariniame poligone Adažyje, kur bus pademonstruoti latviški nepilotuojami orlaiviai, infrastruktūra.

Lietuva šiemet pirmininkauja Baltijos šalių gynybos bendradarbiavimui.

Anot KAM pranešimo, aktyviausiai Baltijos šalys bendradarbiauja NATO oro policijos, atskirų pajėgų bendradarbiavimo, bendrų pratybų srityse. Ilgus metus vykdomi trišaliai ir dvišaliai projektai, tokie kaip Baltijos karinė jūsų eskadra, Baltijos gynybos koledžas, regioninis jūrinės erdvės suvokimo pajėgumo kūrimas. Taip pat vykdomas pajėgumų planavimo sinchronizavimas, koordinuojami bendri įsigijimai, rengiamos bendros pratybos, mokymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Štai

Štai portretas
kodėl neviešinami KGB archyvai.Žiūrim Optv

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Niekas taip nepablogina gyvenimo, kaip buki ministrai priemonės jį pagerinti.

Anonimas

Anonimas portretas
sovietinis istorikas geda
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių