Quantcast

Ministerija atrinko kandidatus į septynių diplomatinių atstovybių vadovų pozicijas

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija atrinko kandidatus į septynių diplomatinių atstovybių vadovų pozicijas.

Kaip rašoma pirmadienį išplatintame pranešime, vidinis atrankos procesas baigtas praėjusios savaitės penktadienį.

Anot ministerijos, dalyvauti atrankoje į Lietuvos ambasadoriaus poziciją Turkijoje, Egipte, Australijoje, Danijoje, nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, atstovybėje UNESCO ir atstovybėje prie tarptautinių organizacijų Vienoje norą pareiškė beveik 30 kandidatų.

Ministerijos teigimu, remiantis šių metų pradžioje užsienio reikalų ministro patvirtinta vidine tvarka, į ambasadorių postus pretenduoti galėjo visi norintys ir reikalavimus atitinkantys diplomatai.

Pretenduoti į atsilaisvinančias diplomatinių atstovų pareigas gali diplomatai, turintys ne žemesnį kaip ministro patarėjo diplomatinį rangą, ne mažesnę kaip 15 metų patirtį diplomatinėje tarnyboje, ne mažesnę nei ketverių metų vadovavimo diplomatinei atstovybei arba administracijos padaliniui darbo patirtį ir buvę ne mažiau kaip du kartus paskirti dirbti užsienyje.

Po vidinės atrankos procedūrų diplomatinių atstovų kandidatūras užsienio reikalų ministras derins su Seimo Užsienio reikalų komitetu, vėliau ministro teikimą skirti diplomatinį atstovą svarstys Vyriausybė, kuri priims sprendimą teikti nutarimą dėl ambasadorių Lietuvos prezidentui.

Prezidento patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė praėjusią savaitę sakė, kad šalies vadovas su Vyriausybe ir Seimu yra suderinęs tris ambasadorių kandidatūras ir laukia siūlymų dar dėl septynių pozicijų.

Anot jos, suderintos ambasadorių Jungtinėse Valstijose, Europos Taryboje ir į „vėliau atsilaisvinančią poziciją Niujorke“.

BNS šaltinių teigimu, Lietuvos ambasadore Jungtinėse Valstijose siūloma diplomatė Audra Plepytė.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau buvo patvirtinęs, kad ambasadoriumi prie Europos Sąjungos nori matyti Europos Komisijoje dirbantį Vygandą Jankūną, jam talkinusį per prezidento rinkimų kampaniją.

Ambasadorių klausimas daug dėmesio sulaukė po prezidento sprendimo neskirti buvusių ministrų Raimundo Karoblio ir Lino Linkevičiaus Lietuvos ambasadoriais Briuselyje ir Vašingtone, sakydamas, kad jiems reikia politinio atšalimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vasaris

vasaris portretas
deja, Pavilionio kursiokė , draugė, skiriama į JAV, buvusi Aido Palubinsko , Amerikos Lietuvio, meilužė. Tokia trumpa informacija.

Anonimas

Anonimas portretas
I atsakingas pareigas JAV labai tiktu protingas vyras -tradicines pakraipos sheimos galva
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių