Quantcast

Minimas diplomatinių santykių šimtmetis: G. Nausėda susitiko su Danijos kronprincese

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiko su Jos karališkąja prakilnybe Danijos kronprincese Mary, kuri vieši Lietuvoje minint Lietuvos Respublikos ir Danijos Karalystės diplomatinių santykių užmezgimo šimtmetį ir atkūrimo trisdešimtmetį.

Pasak Prezidentūros pranešimo, šio susitikimo tikslas – pažymėti diplomatinių santykių įsteigimo ir atkūrimo datas, sustiprinti dvišalius ryšius ekonomikos, kultūros, gynybos, švietimo, mokslo, vystomojo bendradarbiavimo srityse.

Lietuva ir Danija yra tvirtos sąjungininkės NATO ir patikimos partnerės Europos Sąjungoje. Šalies vadovas padėkojo kronprincesei už Danijos karių indėlį stiprinant Lietuvos, Baltijos šalių ir kartu visos Europos saugumą, dalyvaujant NATO priešakinėse pajėgose bei NATO oro policijos misijoje.

„Lietuvos Respubliką ir Danijos Karalystę sieja abipusiškai draugiški ryšiai, kuriuos vertiname ir branginame. Būdamos Europos Sąjungos narėmis kartu esame suinteresuotos stiprinti gebėjimus veikti vieningai ir efektyviai tiek įgyvendindami reformas ES viduje, tiek užtikrindami Europos interesus mūsų kaimynystėje ir tarptautinėje arenoje“, – susitikime sakė šalies vadovas.

Susitikime buvo aptartas dvišalis ir regioninis bendradarbiavimas, klimato kaitos stabdymo ir žaliosios ekonomikos iniciatyvos.

Lietuvą su Danija sieja bendradarbiavimas vizualiųjų menų, kino, teatro, šokio, muzikos, archyvų, muziejų, bibliotekų srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių