Quantcast

A. Mazuronis: tikiuosi, A. Širinskienė įrodys, kad nėra veidmainė ir melagė

Darbo partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis mano, kad, jeigu opozicinės koalicijos partnerių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos narė Agnė Širinskienė dėl buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nuspręs nesikreipti į prokuratūrą, tai reikš, kad ji yra veidmainė ir melagė.

„Darbietis“ tvirtina, kad, nesikreipdama į teisėsaugą dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) paskelbtos informacijos apie pirmojo karantino metu dingusias už beveik 912 tūkst. eurų įsigytas asmens apsaugos priemones, A. Širinskienė tiesiog įrodys, kad melavo dėl siekio užtikrinti skaidrumą opozicinėje koalicijoje, kadangi būtent tuo metu SAM vadovavo „valstietis A. Veryga.

„Tai aš tikrai tikiuosi, kad ponia A. Širinskienė šiandien bent jau kreipsis į Generalinę prokuratūrą su prašymu išaiškinti, ar A. Verygos vadovaujama ministerija tuo metu, kai vyko visi šitie veiksmai, viską padarė tinkamai. Ir ar jie nėra prisidėję prie to, kad tie 20 vagonų iš tikro dingo, jeigu jie iš tiesų dingo“,– „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo A. Mazuronis.

Jis prisiminė, kad A. Širinskienė kreipėsi į advokatūrą dėl kovo pabaigoje paviešintos informacijos apie „darbiečio“ Vytauto Gapšio ir „Grigeo Klaipėda“ ginančios advokatų kontoros „Glimstedt“ sąsajas. A. Mazuronis teigė, kad tuomet „valstietė“ deklaravo opozicinės koalicijos skaidrumo užtikrinimo siekį, todėl jis viliasi, kad ji taip pat kreipsis į teisėsaugą ir dėl A. Verygos.

„Ko aš pasigendu šioje situacijoje? Aš prisimenu mūsų opozicinės koalicijos partnerės, ponios Agnės Širinskienės neseniai išsakytą besąlyginio skaidrumo siekį, kai ji puolė be jokio pagrindo mūsų frakcijos vieną narį skųsti visoms įmanomoms institucijoms, kur tik gali. Ji šnekėjo, kad tai nėra politinės lyderystės „valstiečių“ viduje sprendimo klausimas, bet tai yra skaidrumo siekio klausimas“, – sakė „darbietis“.

Jeigu „valstietė“ visgi nuspręstų į teisėsaugos institucijas dėl dingusių apsaugos priemonių nesikreipti, tai, A. Mazuronio nuomone, reikš, kad A. Širinskienė tiesiog yra veidmainė.

Jeigu ponia Širinskienė dėl Verygos turės kitus skaidrumo standartus, tai reiškia, kad ponia Širinskienė mažų mažiausiai melavo visiems.

„Ponia A. Širinskienė turės labai gerą progą įrodyti, kad ji nėra veidmainė“,– tvirtino jis, pažymėdamas, kad, jeigu „valstietė“ buvusiam sveikatos apsaugos ministrui taikys kitokius skaidrumo standartus, tai, A. Mazuronio nuomone, tiesiog įrodys, kad yra melagė.

„Jeigu ponia Širinskienė dėl Verygos turės kitus skaidrumo standartus, tai reiškia, kad ponia Širinskienė mažų mažiausiai melavo visiems. Tam tikra prasme, jeigu taip galima pasakyti, yra veidmainiaujantis žmogus. Iš tiesų siekia ne skaidrumo, bet siekia tam tikrų politinių tikslų“,– teigė A. Mazuronis, pabrėždamas, kad jis pats dėl šio įvykio Sveikatos apsaugos ministerijoje į teisėsaugą kreiptis neketina, mat neva jis nesivelia į tokius „šypseną keliančius“ A. Širinskienės politinius žaidimus.

Konservatorius užneša ant posūkio

Seimo pirmininkės pavaduotojas „darbietis“ A. Mazuronis absurdišku ir su sveiko proto logika nieko bendro neturinčiu laiko Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko konservatoriaus Stasio Šedbaro sumanymą keisti Konstituciją, numatant, kad politikui, atsisakiusiam Seimo nario mandato, būtų uždrausta dalyvauti ateinančiuose parlamento rinkimuose.

Į viešumą patekus S. Šedbaro Ateities komitetui adresuotam raštui, kuriame ir pateiktos tokio pasiūlymo gairės, „valstiečiai“ netruko įžvelgti konservatorių pastangas iš Lietuvos politikos eliminuoti kadencijos pradžioje Seimo nario mandato atsisakiusį LVŽS pirmininką Ramūną Karbauskį.

„Nesu Karbauskio šalininkas ir manęs niekas tuo negalėtų apkaltinti, bet tai, kas dabar yra siūloma, yra ne kas kita, kaip visiškas teisinis, politinis, tiek bendražmogiška logika vertinamas absurdas.

Man labai keista matyti tokias iniciatyvas, kurių kitaip nei absurdu aš negaliu įvardinti: juokinga, absurdiška, neįtikėtina, kad tai gali būti siūloma.

Konservatoriai pasižymi tokia savybe, kad kartais ant posūkio juos labai stipriai užneša“, – „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis, stebėdamasis, kad tokio sumanymo autorius yra, jo žodžiais tariant, didelę patirtį turintis parlamentaras ir teisininkas S. Šedbaras.

„Man labai keista matyti tokias iniciatyvas, kurių kitaip nei absurdu aš negaliu įvardinti: juokinga, absurdiška, neįtikėtina, kad tai gali būti siūloma. Tai nieko bendro nei su Konstitucija, nei su Lietuvos valstybėje galiojančia teise, nei su demokratiniais principais neturi“, – žodžių nestokodamas kalbėjo A. Mazuronis ir pažymėjo, kad gausiausioje Seimo frakcijoje turėtų atsirasti valios ir sveiko proto tokiais pasiūlymais nebeaštrinti politinės situacijos.

„Aš tikiu, kad konservatorių frakcijoje, kuri yra tikrai didelė, atsiras sveiko proto užuomazgų ir atsiims pasiūlymus, nebeaštrindami situacijos ir nebestatydami patys savęs į nepatogią situaciją“, – apibendrino parlamentaras.

Šią iniciatyvą ketvirtadienį įvertino ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Parlamento vadovė teigė, kad jai siūlymas Seimo nario mandato atsisakiusiems parlamentarams uždrausti kandidatuoti kituose Seimo rinkimuose kelia abejonių.

„Man šis siūlymas kelia abejonių. Būtent dėl to, kad, kaip ir keli ekspertai pastebėjo, jis galbūt net ir prasilenkia su Konstitucija“,– ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
uztenka lot ant protingu ir garbingu zmoniu ir 1 ju ASirinskiene uz kuria mes balsavome valstieci/u sarasuse ir tik jie 1 ai penr 30m leido atsigaut /runkeliams/ kurius taip iformino bergklano vyrunkelis ir toliau loja isisi/epe veidmaini/skai sukise i valduki sau pavaldzius libvalkatas griove uki gamyba dabar nori sugriaut morale ir seimas is gamos ..;;''

nekenciu

nekenciu portretas
O tai jau tikrai irodyte kad dingo,debilai vaivorykstukai pirmiau irodykit o po saukit,ar tai ne eilinis manevras sudrest nuo saves visas problemas kurios matosi akivaizdziai,pradekit rasyt kai irodysit faktais,o gal pilsudskine vaivorykste jau prisidirbo,ir neturi kas padulkina

Aik aik

Aik aik  portretas
O ponia laisva Dobrovolska kaip patinka ? :))) Ar matai tik Širinskienės grožį ? :) Man abi gražios . Alio , virtualus policininkas ? Neapykantos ir seksizmo kalba sklinda :)))
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių