Quantcast

A. Mazuronis: progos pasisakyti Taivano klausimu parlamentarai neturėjo

Opozicinės Darbo partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis tikina, kad šalies pozicija Taivano klausimo su Seimo nariais apskritai nebuvo derinta. Seimo pirmininkės pavaduotojas teigia, kad jo atstovaujami „darbiečiai“ neturėjo jokios progos parlamente pasisakyti šiuo klausimu ir išdėstyti savo argumentus.

„Santykių dinamika su Kinija, su Taivanu, tai, kas dabar vyksta, tai aš turiu sąžiningai pasakyti, kad Seime kažkokios platesnės diskusijos tuo klausimu nelabai ir buvo. Mūsų frakcija išvis neturėjo galimybės išsakyti savo pozicijos“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė A. Mazuronis.

Parlamentaras mano, kad Lietuva šiuo metu Taivano nepriklausomybę gina kur kas labiau negu kad norėtų patys taivaniečiai.

„Mums atrodo, kad tie judesiai tikrai buvo per staigūs. Girdėjau labai gerą pasakymą: mes neturime būti didesni taivaniečiai negu patys taivaniečiai. Neturime bėgti priekyje jų nepriklausomybės siekio ir neturime jų tempti iš paskos. Logiškai, jie patys turėtų bėgti priekyje ir mes eiti iš galo ir padėti“,- samprotavo jis.

Tai jūs pažiūrėkite tam sportininkui į akis, kuris ketverius metus ruošėsi vien tam pasirodymui. Dabar pasakyk jam, kad nevažiuok ten todėl, nes ten politinis režimas blogas. Kuris buvo ten jau dešimtmečiais ir niekas nepasikeitė.

Tuo metu prasidėjusių trinčių su Kinija kontekste pasigirdusias kalbas dėl Pekino žiemos olimpinių žaidynių boikotavimo „darbietis“ vadina absurdu. Pasak jo, sportininkų galimybė dalyvauti varžybose neturėtų nukentėti dėl nesutarimų su tos šalies politiniu režimu.

„Dėl sporto, aš manau, visiškas absurdas. Kai aš išgirdau šnekas nesiųsti rinktinių ar patiems nevažiuoti, kažkokia forma boikotuoti... Tai jūs pažiūrėkite tam sportininkui į akis, kuris ketverius metus ruošėsi vien tam pasirodymui. Dabar pasakyk jam, kad nevažiuok ten todėl, nes ten politinis režimas blogas. Kuris buvo ten jau dešimtmečiais ir niekas nepasikeitė“, – įsitikinęs A. Mazuronis.

ELTA primena, kad Vilniuje lapkričio viduryje oficialiai atidaryta Taivaniečių atstovybė Lietuvoje. Lietuvos sprendimas leisti atidaryti atstovybę, kurios oficialiame pavadinime yra žodis „Taivanas“, įsiutino komunistinę Kiniją, kuri Taivaną laiko maištaujančia savo provincija.

Pekinas kitų valstybių veiksmus, kurie faktiškai ar simboliškai stiprina Taivano nepriklausomybę, laiko kišimusi į Kinijos vidaus reikalus ir prieštaravimu „Vienos Kinijos principui“.

Protestuodama dėl Taivano Vilniuje įsteigtos atstovybės, Kinijos užsienio reikalų ministerija oficialiai pakeitė diplomatinių santykių su Lietuva lygį – nuo ambasadoriaus iki laikinojo reikalų patikėtinio.

Pekinas teigia, kad Lietuva „atsisakė savo politinio įsipareigojimo, prisiimto užmezgant diplomatinius santykius“ su Kinija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p a s m i r d ę KONSERVATORIAI Lietuvoje,

p a s m i r d ę KONSERVATORIAI Lietuvoje, portretas
a p s i š i k o ir KINIJOJE -- su tokiais m ė š l i n a i s ir nesąžiningais NIEKAS nenori bendrauti - tai a k i v a i z d u .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių