Quantcast

Maskvoje – R. Pakso susitikimai su Rusijos parlamento vadovais

  • Teksto dydis:

Per apkaltą pašalintas prezidentas, europarlamentaras Rolandas Paksas antradienį vieši Maskvoje, kur susitiko su Rusijos parlamento vadovais.

Naujienų agentūros „Interfax“ pranešė, kad R. Paksas su Valstybės Dūmos pirmininku Viačeslavu Volodinu ir Rusijos Federacijos Tarybos pirmininke Valentina Matvijenko aptarė prieš daugiau nei savaitę Kerčės sąsiauryje įvykusį incidentą, kai rusai užėmė tris Ukrainos karinius laivus.

Anot „Interfax“, jie taip pat kalbėjosi apie padėtį Ukrainoje, o Rusijos politikai kaltino NATO artėjant prie jos sienų.

V. Matvijenko sakė, kad dėl incidento Kerčės sąsiauryje turėtų išsiaiškinti Europos specialistai, o tai, anot politikės, įrodytų Rusijos veiksmų teisėtumą.

„Dabar susėskime dėl Kerčės sąsiaurio ir išsiaiškinsime. Pakvieskite karinius specialistus, Europos, Ukrainos, Rusijos ekspertus – ką norite“, – sakė V. Matvijenko per susitikimą su R. Paksu.

Federacijos Tarybos pirmininkė mano, kad JAV Kongresas ir Europos Sąjungos atstovai pareiškimus dėl incidento Kerčės sąsiauryje padarė neišsiaiškinę, kas įvyko.

Tuo tarpu susitikdamas su R. Paksu Valstybės Dūmos pirmininkas V. Volodinas pareiškė, kad Ukrainos prezidento Petro Porošenkos veiksmai ir Vašingtono parama jam gali nulemti negrįžtamas pasekmes ir nuvesti pasaulį prie karo slenksčio.

Rusija lapkričio pabaigoje apšaudė tris į Kerčės sąsiaurį įplaukusius Ukrainos laivus, motyvuodama, kad šie pažeidė šalies teritorinius vandenis, ir galiausiai juos užėmė.

Kijevas atkerta, kad Azovo jūra, į kurią plaukė laivai, laikoma bendro naudojimo pagal Rusijos ir Ukrainos susitarimą, o rusai dėl laivų maršruto buvo įspėti. Anot Ukrainos, per incidentą sužeisti šeši jos kariai.

Lietuva po incidento pareiškė, jog tarptautinė bendruomenė po šios Rusijos agresijos turi išplėsti Maskvai taikomas sankcijas.

V. Volodinas susitikime su R. Paksu taip pat tvirtino, kad Rusija nerengtų karinių pratybų Kaliningrade, jeigu ne NATO aktyvumas prie Rusijos sienų.

NATO pastaraisiais metais sustiprino buvimą Baltijos jūros regiono šalyse, dislokavo po tarptautinį batalioną Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Aljansas teigia, kad šie veiksmai skirti Rusijos agresijai atgrasyti.

R. Paksas „Interfax“ pranešimuose necituojamas. Antradienį BNS su politiku susisiekti nepavyko.

Jis užima Europos Parlamento frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ pirmininko pavaduotojo pareigas.

Lietuvos ambasadorius Rusijoje Remigijus Motuzas BNS sakė, kad jam nebuvo žinoma apie R. Pakso vizitą į Maskvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pakselis vyko 'konservų' pavedimu?..

Jonas

Jonas portretas
Rinkimai artėja o jiems laimėti pinigų reikia, tiek metelių pasėdėjus Strazbūre pradėti dirbti būtų labai sunku

Anonimas

Anonimas portretas
Tai vargsas psichikos ligonis, matosi is veidelio, kalbos , gestu. Bet saugotis reikia, tokie daug bedu pridaro.
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių