Quantcast

A. Maldeikienė kaltina R. Karbauskį priekabiavimu dėl lytinės orientacijos: prašo įvertinti elgesį

  • Teksto dydis:

Europarlamentarė Aušra Maldeikienė penktadienį socialiniame tinkle pranešė, kad kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierių prašydama įvertinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio elgesį Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus atžvilgiu.

Politikė tvirtina turinti rimtą pagrindą teigti, kad „valstiečių“ lyderio palaikoma akcija ir nuolat viešai kartojamos prieš Seimo narį nukreiptos mintys atitinka įstatyme numatytą priekabiavimą dėl lytinės orientacijos.

„Kaltinu Ramūną Karbauskį priekabiavimu.

Šiandien kreipiausi į Lietuvos lygių galimybių kontrolierių, prašydama įvertinti pono Ramūno Karbauskio elgesį, nes turiu rimtą pamatą teigti, jog jo palaikoma akcija bei viešumoje nuolat kartojamos prieš Seimo narį Tomą Raskevičių nukreiptos mintys atitinka Lietuvos Lygių galimybių įstatymo 2 str. 7 d. numatytą priekabiavimą dėl lytinės orientacijos“,  – savo paskyroje rašo A. Maldeikienė.

Europos Parlamento narė tvirtina, kad T. V. Raskevičius yra kompetentingas, darbštus Seimo komiteto pirmininkas, o jo formuojamos darbotvarkės apima platų žmogaus teisių klausimų ratą.

„Facebook“ įrašas

„Žinant, kokią panieką, neapykantą iš kai kurių save krikščionimis vadinančių žmonių patiria T. V. Raskevičius ir kiti LGBT žmonės, keista tik tai, kad per jo vadovavimo komitetui laikotarpį LGBT bendruomenės klausimai svarstyti tik vieną kartą. Ir to karto užteko, kad jis būtų žeminamas.

Faktai rodo, priekabiauja R. Karbauskis tik todėl, kad T. V. Raskevičius yra LGBT bendruomenės narys. Ir tai pažeidžia įstatymą.

Faktai rodo, priekabiauja R. Karbauskis tik todėl, kad T. V. Raskevičius yra LGBT bendruomenės narys. Ir tai pažeidžia įstatymą“, – savo nuomonę feisbuke išsakė politikė.

Ir puolimo, ir palaikymo banga

Homoseksualios orientacijos neslepiantis T. V. Raskevičius pastaruoju metu sulaukė didžiulės puolimo bangos – grasinimų susidoroti, buvo renkami gyventojų parašai tam, kad Laisvės partijai priklausantis T. V. Raskevičius būtų atšauktas iš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų.

Tačiau Seimo narys sulaukė ir visuomenės palaikymo. Visuomenės veikėjas Andrius Tapinas ketvirtadienį Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen įteikė daugiau nei 400 tūkst. surinktų parašų, reiškiančių palaikymą Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkui T. V.  Raskevičiui.

Vasario mėnesį visuomenininkais prisistatantys asmenys skelbėsi surinkę 365 tūkst. parašų ir įteikę juos parlamento vadovei reikalavo, kad savo seksualinės orientacijos neslepiantis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T. V. Raskevičius trauktųsi iš einamų pareigų.

Jų iniciatyvą parėmė Ramūno Karbauskio vadovaujama „valstiečių“ šešėlinė Vyriausybė. Kaip teigė R. Karbauskis, „valstiečiai“ pasiryžę T. V. Raskevičiaus pašalinimo iš komiteto pirmininkų iniciatyvą tęsti, Seimui pateikiant rezoliuciją. Politiko teigimu, komiteto pirmininko atstatydinimo reikalaujanti žmonių grupė turi pagrindą, nes esą T. V. Raskevičius diskredituoja Konstitucijos saugomą iš vyro ir moters susidedantį šeimos institutą, kad atstovauja tik vienai interesų grupei ir t.t.

Tačiau tiek T. V. Raskevčius, tiek valdančiosios daugumos lyderiai teigė neįžvelgiantys metamuose kaltinimuose nieko panašaus. Jų teigimu, T. V. Raskevičius pirmininkaudamas komitetui elgėsi dalykiškai ir profesionaliai. Be to, akcentavo jie, Seimo Žmogaus teisių komiteto veikloje pastaraisiais mėnesiai buvo svarstomi vos keli su LGBT susiję klausimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS TO JONAS

JONAS TO JONAS portretas
O TU PIDARASTĖLI JONAI GAL PARYŽIAUS MERGAS KABINĖJAI BET DABAR TAI TIKRAI TIK ŠUDA STUMDAI IR PLAUKUOTA SUBINE GLOSTAI IR AROMATA IŠ SKYLĖS UOSTAI KAIFUOJI GAILA KAS TAVE LIGONI PADARĖ TOKIE KAIP TU BUNA LABAI PIKTI KERŠTINGI NES IŠANGE TURI DAŽNAI OPERUOTI SUSIUTI IKI SEKANČIO PLYŠIMO AR NE TAIP JONAI TAI IR NERVAI PAKRIKE

RASA TO ANONIMAS

 RASA  TO ANONIMAS portretas
LABAI ŽMOGAU KLYSTI TAI KAŽKIENO IŠPERĖTA NEPROGNUOZUOJAMA AFERISTĖ PRAKIŠUSI SAVO BUKA SUNELI IR PATI PRAKIŠTA GĖJU PARTIJOS I SEIMA DABAR ATIDIRBINĖJA NU GAL DIEVAS DUOS VĖŽIUKAS GRYŽ PAS TA TAUTOS IŠGAMA PARSIDAVĖLE NES LAZDA TURI DU GALUS

Anonimas

Anonimas portretas
Na moterys eidamos link rudens darosi neprognozuojamos. Klimaksas....
VISI KOMENTARAI 122

Galerijos

Daugiau straipsnių