Quantcast

M. Skuodis apie trąšų tranzito tyrimą: kai kurie politikai suinteresuoti dar pasišildyti ugnyje

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia, kad Seimo narių siūlymas inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą nenustebino. Vis dėlto, ministro teigimu, šiuo metu svarbiau ieškoti sprendimų, o ne pilti dar daugiau žibalo į ugnį.

„Kiekvieną dieną ministerija nežinau kiek laiko dirba, kad kiekvienam Seimo nariui atsakytų į klausimus dėl jo apygardoje vieno ar kito keliuko, kada bus tiesiama ir panašiai. Tai mums šitoje vietoje nieko naujo. (…) Nesinorėtų į tai pilti kuo daugiau žibalo, o natūralu, kad kai kurie politikai suinteresuoti toje ugnyje dar pasišildyti", – ketvirtadienį „Žinių radijui" sakė M. Skuodis.

Ministro teigimu, panašios situacijos dar gali kartotis, todėl šiuo metu svarbiau ieškoti sprendimų, o ne kelti dar daugiau problemų.

Kiekvieną dieną ministerija nežinau kiek laiko dirba, kad kiekvienam Seimo nariui atsakytų į klausimus dėl jo apygardoje vieno ar kito keliuko, kada bus tiesiama ir panašiai. Tai mums šitoje vietoje nieko naujo.

„Man atrodo, reikia kuo platesnių sprendimų čia ir dabar, kad tokios istorijos nepasikartotų, išmokti pamokas viduje, nes, tikėtina, turint galvoje geopolitinę situaciją, tokių situacijų dar gali būti. Svarbu preventyviai užkirsti joms kelią ir, ko nesinorėtų, tai pusę metų tą ugnį su kiekvieno pasisakymais, kas ką žino, pilti kuo daugiau, kad degtų. Jeigu tą įmanoma padaryti kažkokiu būdu Seime, nepilant žibalo į ugnį, tai čia būtų pagrindinis mano, kaip ministro, interesas”, – pridūrė M. Skuodis.

V. Čmilytė-Nielsen: tai dėmesio nukreipimas 

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen skeptiškai vertina opozicijos iniciatyvą sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją, kuriai būtų pavesta ištirti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą aplinkybes.

Jos nuomone, šiuo metu svarbiausia užtikrinti, kad trąšos tranzitu per Lietuvą nebekeliautų.

„Dabar  procesas vyksta, ieškoma sprendimų ir šiuo metu inicijuoti tyrimo komisiją – tai iš esmės tų pačių ministrų dėmesį nukreipti nuo kuo greitesnės situacijos išsprendimo“, – žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Politikams ji linki šiuo metu susitelkimo. „Labiausiai reikėtų susitelkimo, kad niekas nekaišiotų lazdų į ratus Vyriausybei ir valdančiajai koalicijai, tai to ir norėčiau palinkėti“, – sakė parlamento vadovė.

ELTA primena, kad trečiadienį 50 Seimo opozicijai atstovaujančių parlamentarų pasiūlė sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją, kuriai būtų pavesta ištirti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą aplinkybes.

Nutarimo projektą įregistravę Seimo nariai siūlo, kad joje dirbtų 13 Seimo narių, pagal Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą turinčių teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Ketvirtadienį Seimo Lietuvos regionų frakcijos seniūno pavaduotojas Jonas Pinskus šią iniciatyvą ketina pateikti Seimui. Planuojamas nutarimo projekto dėl tyrimo komisijos sudarymo pateikimas, svarstymas ir priėmimas.

Laikinosios tyrimo komisijos sudarymo iniciatoriai pabrėžia skaidrumo, politinės atsakomybės, viešumo poreikį. Nutarimo projekte kalbama ir apie „reputacines grėsmes valstybės prestižui bei jos vykdomos užsienio politikos patikimumui tarp tarptautinės bendruomenės, o ypač NATO sąjungininkų“.

Parlamentarų siūlymą palaiko ir prezidentas Gitanas Nausėda. Anot jo, jei valdantieji neturi ko slėpti, neturėtų prieštarauti ir Seimo laikinajai komisijai, kuriai būtų pavesta ištirti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą aplinkybes.

„Tikiuosi, kad laikinoji Seimo komisija bus sukurta ir atsakys į tuos kylančius klausimus. Įvertinę aplinkybes, mes galėsime atsakyti į klausimą, ar šie ministrai, mūsų akimis žiūrint, tikrai nusipelno dirbti šioje Vyriausybėje“, – trečiadienį teigė Briuselyje viešintis šalies vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SS

SS portretas
Na ka Lietuvos šudmaliai, smirdit net labai ožys ir jų partija sau ant barzdos pamyža tai jaučia smarve visa Lietuva.

Džiaukis

Džiaukis portretas
Moliuske kad šį kartą nepakliuvai. Ir tylėk į dėmesio centrą nelindęs

Ups :) klaidelė :) Nekuklus ir liberalas :)

Ups :) klaidelė :) Nekuklus ir liberalas :)  portretas
Ekonominkos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės parlamentinės veiklos išlaidos siekė virš 12 tūkst. eur.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių