Quantcast

M. Sinkevičius nesieks Socialdemokratų partijos pirmininko posto

Jonavos rajono meru tapęs buvęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius nusprendė atsiimti savo kandidatūrą ir nedalyvauti Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimuose.

Apie tokį savo apsisprendimą, Eltos žiniomis, jis pranešė laišku Socialdemokratų partijos tarybos nariams.

„Noriu visus informuoti, kad po ilgų svarstymų ir diskusijų su skyriaus bičiuliais, kolegomis regionuose, sostinėje, galų gale savo šeimos rate nusprendžiau atsiimti savo kandidatūrą ir nedalyvauti partijos pirmininko rinkimuose. Tą darau puikiai suprasdamas, kad kyla pagrįstų klausimų dėl partinės lyderystės po rinkimų baigties sostinėje, bet ne blogiau suprantu, kad pokyčiai partijos vadovybėje dabar nebūtinai pasitarnautų partijos vienybei, komandiniam veikimui ir sėkmingam rezultatui 2020 m. Tuo pačiu noriu pasakyti, kad savo dėmesį koncentruosiu savivaldos, regionų klausimams ir būtinai prisidėsiu prie partijos sėkmės“, - partijos kolegoms rašo M. Sinkevičius.

Jis taip sako, kad visada elgėsi komandiškai, todėl ir dabar kviečia visus telktis netolimiems iššūkiams.

Iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimų pasitraukus M. Sinkevičiui, juose lieka dalyvauti dabartinis partijos pirmininkas Gintautas Paluckas ir Seimo narys Algirdas Sysas.

Tiesioginiai LSDP pirmininko rinkimai vyks balandžio 24-27 dienomis, juose balsavimo teisę turi visi LSDP nariai.

Rinkimai, įskaitant pakartotinius rinkimus, laikomi įvykusiais, jeigu juose dalyvavo daugiau kaip vienas trečdalis LSDP narių, esančių rinkėjų sąraše.

Teisingumo ministerijos duomenimis, LSDP priklauso 17,6 tūkst. narių.

LSDP pirmininkas tiesiogiai bus renkamas jau antrą kartą. Iki 2017 m. LSDP pirmininkai buvo renkami suvažiavimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių