Quantcast

M. Maldeikis kreipėsi į prokuratūrą dėl A. Paleckio fondo atstovų vizito Rusijoje

Seimo narys Matas Maldeikis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl birželio pabaigoje Algirdo Paleckio įsteigto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovų vizito Rusijos Federacijoje.

Pasak jo, vizito metu išsakyti kliedesiai buvo aiškus veikimas prieš Lietuvos Respubliką, ir tokia veikla užsitraukia atsakomybę, numatytą Lietuvos Baudžiamajame kodekse.

„Taip pat paprašiau atsakyti, ar prokuratūra ėmėsi veiksmų ištirti, kokiu būdu kalėjime sėdintis pilietis geba elektroniniu parašu pasirašyti „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ steigimo dokumentus“, – savo feisbuko paskyroje rašė M. Maldeikis.

„Mūsų prokuratūra jau parodė, kad negeba saugoti šalies institucijų. Tikiuosi, kad bent atviras veikimas prieš Lietuvos Respubliką susilauks jos dėmesio“, – pridūrė jis.

Mūsų prokuratūra jau parodė, kad negeba saugoti šalies institucijų. Tikiuosi, kad bent atviras veikimas prieš Lietuvos Respubliką susilauks jos dėmesio.

Portalas delfi.lt praeitą mėnesį skelbė, kad kalėjime atsidūręs A. Paleckis internetu įsteigė organizaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“. Kaip esą rodo Registrų centro dokumentai, birželio pabaigoje įsteigtos organizacijos steigimo dokumentus elektroniniu parašu pasirašė šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantis A. Paleckis.

Tuo tarpu tyrimą dėl A. Paleckio internetu įsteigtos organizacijos atlikęs Kalėjimų departamentas nustatė, kad nuteistasis už šnipinėjimą elektroniniu parašu nesinaudojo, galimai tą padarė trečiasis asmuo, liepos pabaigoje pranešė Teisingumo ministerija.

Praeitą savaitę tiesioginėmis transliacijomis socialiniuose tinkluose iš Maskvos dalinosi Erika Palšauskaitė Švenčionienė, save pristatanti „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ vadove. Ji taip pat Rusijoje dalyvavo propagandinių kanalų laidose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai portretas
Jei buvai sovietiniais laikais KGB stukačius? Buvai KGB informatorius? Kovojai su liaudies priešais? Žinok! laikai nepasikeitė. Tavo įgūdžių reikia šiandien! Tapk stukačiumi!!! Junkis kartu prie visokių mantukų, LRT-išnikų ir kitų veikėjų mėgstančių lakstyti po prokūratūras, kurį tarnauja vienai partijai ir nieko bendro su valstybe neturi.

Nieko nuoatabaus

Nieko nuoatabaus portretas
Stalinas džiaugtųsi tokiais nuosprendžiais. Sovietinis gulagas. Taip galima apibūdinti šių dienų Lietuvą. Kitaminčiai persekiojami ir jiems kurpiamos bylos. Vienas prie vieno, kaip sovietiniais laikais

M. Maldeikiui

M. Maldeikiui portretas
paauglystėje nuosekliai buvo subinė spardoma tiek kieme, tiek mokykloje.... Buvo skundikas, liko skundiku. Nelaiminga vaikystė davė savo vaisių...
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių