Quantcast

M. Fedotovas: problemos dėl M. Karbauskio Rusijoje spręstos nenormaliai

  • Teksto dydis:

Problemos dėl Maskvos akademinio V.Majakovskio teatro meno vadovo Mindaugo Karbauskio įvažiavimo į Rusiją liudija apie Rusijos migracijos įstatymų problemas, pareiškė Rusijos prezidento Žmogaus teisių tarybos pirmininkas Michailas Fedotovas.

„Ačiū Dievui, bendromis pastangomis mums pavyko šią problemą dėl šio konkretaus asmens išspręsti, bet taip juk neįmanoma dirbti. Negalima rankiniu režimu spręsti kiekvieno atskiro žmogaus problemų“, - sakė M.Fedotovas per Tarybos antradienio posėdį.

Pasak jo, M.Karbauskis negalėjo patekti į Rusiją, nors turi leidimą gyventi. „Turbūt mūsų įstatymuose yra kažkoks trūkumas. Kažkokios problemos. Reikia išsiaiškinti“, - nurodė jis.

Vasario 1 dieną M.Karbauskiui Maskvos Vnukovo oro uoste buvo pasakyta, kad jam iki 2015 metų lapkričio 13 dienos uždrausta įvažiuoti į Rusijos teritoriją.

Federalinė migracijos tarnyba nurodė, kad draudimas M.Karbauskiui įvažiuoti į Rusiją buvo panaikintas, kai su ja susisiekė teatro administracija, tačiau grįžęs į Maskvą režisierius turi ateiti į tarnybos sostinės skyrių.

Oficialiais Federalinės migracijos tarnybos duomenimis, M.Karbauskiui į Rusiją nebuvo leista įvažiuoti dėl padarytų įstatymų pažeidimų. „Per metus jis padarė du teisės pažeidimus, tarp jų - migracinio pobūdžio. Dabar jam įvažiavimas leistas, aiškinsimės“, - sakė Tarnybos atstovai spaudai.

Anksčiau M.Fedotovas „Interfax“ sakė, jog kol kas neaišku, kodėl M.Karbauskio neįleido į Rusiją.

„Tai galėjo būti kompiuterio programos klaida arba tai galėjo būti įstatymų leidimo trūkumas, arba ... teisėsaugos sistemos trūkumas“, - nurodė M. Fedotovas.

Sekmadienį M.Fedotovas dalyvavo sprendžiant M.Karbauskio atvejį. „Pasikalbėjau su Federalinės migracijos tarnybos vadovu Konstantinu Romodanovskiu ir Majakovskio teatro direktoriumi Leonidu Ošarinu. Sujungiau juos ... Tokiu būdu klausimas sureguliuotas. Duotos garantijos, kad visos problemos bus išspręstos“, - sekmadienį sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių