Quantcast

M. Bastys skundžia jį įžeidusias konservatorių rinkimų reklamas

Seimo nario rinkimuose Zanavykų apygardoje dalyvaujantis Mindaugas Bastys šią savaitę apskundė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) tris jį įžeidusias konservatorių rinkimų reklamas.

Viename iš feisbuke paskelbtų plakatų matyti, jog M. Bastys, iškėlęs, kaip teigia konservatoriai, purvu suteptas rankas.

Kitame plakate eksparlamentaras vadinamas Konstitucijos laužytoju, o trečioje reklamoje tikinama, kad išrinkę į Seimą M. Bastį rinkėjai gautų „melą“, „tėvynės išdavystę“ ir „panieką Konstitucijai“.

Reklamose konservatoriai ragina rugsėjo 16 dieną balsuoti už partijos kandidatę Ireną Haase.

Šiemet Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai šis nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.

Vis dėlto Seime neužteko balsų pašalinti jį iš parlamento. Tada M. Bastys atsistatydino, o kiek vėliau paskelbė dar kartą dalyvausiantis rinkimuose.

Eksparlamentaras BNS sakė, kad tokia reklama jį žemina.

„Tai, be abejo, yra žeminanti informacija, rodoma nepagarba. Akivaizdu, kad politikai perlenkia lazdą, peržengia visas padorumo ribas, siekdami sau palankių rezultatų“, – ketvirtadienį teigė M. Bastys.

„Mano supratimu, rinkimų kampanija turi būti pagarbi ir daugiau mes turėtume kalbėtis, konkuruoti savo idėjomis, savo mintimis, o ne žemindami vieni kitus“, – pridūrė jis.

Politikas tvirtino, jog reklamos neatitinka tikrovės ir pažeidžia jo teisę į atvaizdą.

Konservatoriai tikina, kad reklamų teiginiai parengti remiantis Konstitucinio Teismo išaiškinimu dėl M. Basčio priesaikos sulaužymo.

„Mes manome, kad šie teiginiai yra teisingi, ir mes ginsime juos tiek, kiek reikės“, – BNS sakė TS-LKD Vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas.

„Mes sutinkame, kad riba tam tikra reklamose yra, kai tu tiesiogiai įžeidi žmogų, meluoji ir panašiai. Šiuo atveju mes nemanome, kad kokia nors riba buvo peržengta“, – pridūrė jis.

Konservatorius tvirtino, kad per rinkimų kampaniją galima reklamuoti ne savo kandidatą, bet agituoti ir prieš kitą kandidatą, taigi ir naudoti jo atvaizdą.

„Mūsų manymu, nei VRK, nei kandidatas negali reguliuoti politinės reklamos turinio“, – kalbėjo A. Vyšniauskas.

Konservatorių kandidatė Zanavykų vienmandatėje apygardoje I. Haase naujienų portalui 15min.lt teigė apie reklamas nieko nežinojusi.

A. Vyšniauskas tvirtino, jog su politike aptarti „bendresni reklamos principai“.

Vyriausioji rinkimų komisija BNS patvirtino M. Basčio skundą gavusi antradienį.

Dėl Seimo nario mandato Zanavykų apygardoje kovoja dar keturi politikai – Darbo partijos kandidatas Vigilijus Jukna, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos keliamas žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, nepriklausomas kandidatas Mindaugas Tarnauskas bei Lietuvos socialdemokratų partijos keliamas Paulius Visockas.

Ši apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nereikia

nereikia portretas
Oi kaip verziasi ir nori patekti prie lovio Geriau tuos pinigus atiduokit sunkiai serganciu vaiku tevam kurie negali susimoketi uz beprotiskai brangius vaistus o seimo dykaduoniai ir taip issivers be to vieno dykaduonio Kam reikalingas sis zaidimas tuo labiau kad vel i seima verziasi zmogus kuris jau PASISIUKLINO seime ir buvo PABEGES is seimo kad isvengtu teisetos bausmes.

naglas

naglas portretas
socdemonas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių