Quantcast

Lukiškių aikštėje – rinkėjų eilės: tenka laukti ir ne vieną valandą

Paskutiniąją išankstinio balsavimo Seimo rinkimuose dieną sostinės Lukiškių aikštėje eilės nusidriekė dar prieš atsidarant rinkimų apylinkei – apie septintą ryto atėjusiems žmonėms tenka laukti apie valandą, atėjus vakare, eilėje stovėti gali prireikti dvigubai ilgiau.

Lukiškių aikštėje dirbančios rinkimų komisijos narys Kęstutis Girdzijauskas pasakojo, kad balsuoti norinčių žmonės eilės susidaro prieš atsidarant ir baigiasi tik uždarius rinkimų apylinkę.

„Žmonių yra visada, tik iki dvylikos yra mažiau (...) iki dvylikos eilės sudaro kažkur vieną valandą, o vakarinės eilės, jau ir dvi tris valandas“, – pasakojo K. Girdzijauskas.

Jo teigimu, ryte daugiausiai balsuoja Vilniaus gyventojai, vakarop daugėja ir Vilniaus rajone bei kituose miestuose gyvenamąją vietą užregistravusių žmonių.

„Tikriausiai žmonės po darbo, važiuodami namo, jie užsuka balsuoti ir padidėja kiekis ne Vilniaus gyventojų“, – kalbėjo rinkimų komisijos narys.

Pasak jo, Lukiškių aikštėje per dieną prabalsuoja apie du tūkstančiai žmonių. Anksčiau rinkimuose stebėtoju buvęs vyras teigė, kad aktyvumas šių metų rinkimuose yra didžiausias iš jo matytų.

„Šiemet yra labai didelis aktyvumas. Tikriausiai dėl COVID-19, nes žmonės eilėse nori stovėti lauke, o ne patalpose. Mes taip įsivaizduojam, kad dėl to, bet ir bendras susidomėjimas yra labai didelis“, – svarstė K. Girdzijauskas.

Laukiantieji eilėse tiki rinkimų svarba

Ketvirtadienio rytą prieš septintą valandą į Lukiškių aikštę atėjusios mama ir dukra odontologės Kristina ir Goda sakė balsuoti bandžiusios ir trečiadienį, tačiau apie 18 valandą nei vienoje iš jų aplankytų trijų vietų to nepavyko padaryti.

„Dvi valandas prieš sakė nebestoti į eilę. Mes vakar apėjome tris vietas, nepatekome nei į vieną – čia atėjome, į savivaldybę ir į rajono savivaldybę“, – pasakojo 24-erių Goda.

Iki dvylikos eilės sudaro kažkur vieną valandą, o vakarinės eilės, jau ir dvi tris valandas.

Su vyru ir dukra į rinkimus atėjusi Sigita sakė mananti, kad koronaviruso įtakota situacija gali sukelti dviprasmiškus rezultatus – tiek mobilizuoti, tiek atstumti rinkėjus.

„Psichologinė būsena labai lemia žmonių balsavimus ir vieni užsidaro labai, o kiti kaip tik labai išeina į balsavimą. Toks ryžtas atsiranda. Labai mažai žmonių nereaguoja į tą koronavirusą“, – sakė ji.

Apie valandą eilėje pralaukusi pensininkė Ona Bačiulienė džiaugėsi išankstinio balsavimo organizavimu ir žmonių aktyvumu.

„Žinot, man labai naujoviškai ir aš išsigandau, kad čia tiek daug žmonių, bet labai operatyviai viskas vyksta, labai greitai ir ta eilė visiškai nenusibosta. Slenki slenki ir žiūrėk jau vietoj. Aš sužavėta esu, taip gražiai, ramiai visi eina, su nuotaika“, – sakė anksčiau mokytoja dirbusi Ona.

Išankstinis balsavimas per šiuos Seimo rinkimus vietoje įprastų dviejų dienų pailgintas iki keturių ir vyks iki ketvirtadienio vakaro. Balsavimas prasideda 7 val. ir trunka iki 20 valandos. Per pirmąsias dvi dienas savo valią pareiškė apie 1,5 proc. rinkėjų.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tai, ko tie vilniečiai taip neriasi iš kailio juk dar visa savaitė, kaip vienas reikšmingas Lietuvos Žmogus yra ištaręs "kas gali paneigti"...., kad jie nepamaloninti, taip veržiasi.

tegul ant Simasiaus smeliuko

tegul ant  Simasiaus  smeliuko  portretas
susede ratu zaidzia --praastums laika ir saules vonias priims.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių