Quantcast

LRT vadovo konkurse dalyvauja M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir A. Zabarauskas

  • Teksto dydis:

Nacionalinio transliuotojo LRT generalinio direktoriaus konkurse dalyvauja antros kadencijos pareigose siekianti Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir komunikacijos strategas Aistis Zabarauskas.

„LRT generalinio direktoriaus konkursui dokumentus pateikė du dalyviai“, – BNS penktadienį pranešė LRT atstovė spaudai Miglė Savickaitė.

A. Zabarauskas penktadienį paskelbė, kad pateikė dokumentus konkursui, o M. Garbačiauskaitė-Budrienė apie tai yra pranešusi anksčiau.

Pasak LRT atstovės, pretendentų pristatytus dokumentus LRT taryba vertins antradienį.

Šie kandidatai buvo favoritai per pirmą atranką, kai įstaigos vadovo išrinkti nepavyko jiems surinkus po vienodą LRT tarybos narių balsų skaičių.

LRT generalinio direktoriaus konkursui dokumentus pateikė du dalyviai.

Ankstesniame konkurse taip pat dalyvavo buvęs LRT direktorius, dabartinis „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, buvusi TV3 vadovė Vilma Marciulevičiūtė, „Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas ir Vilniaus universiteto docentas Mantas Martišius.

Iki šiol LRT vadovo konkursai vyko įstaigai įsipareigojant užtikrinti kandidatų konfidencialumą. Šiuo metu vykstanti atranka yra pirmoji, kurioje pati LRT pati paviešins kandidatų pavardes.

LRT generalinio direktoriaus kadencija trunka penkerius metus. M. Garbačiauskaitė-Budrienė darbą pareigose pradėjo 2018-ųjų balandžio 4-ąją, ji pareigas dabar eina laikinai, kol nebus paskirtas nuolatinis vadovas.

LRT generalinį direktorių viešojo konkurso būdu skiria LRT taryba, ji pati sudaryta iš 12 narių, kuriuos skirtingu metu deleguoja prezidentas ir Seimas, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Tam, kad kandidatas į LRT vadovus būtų išrinktas, jam reikia surinkti mažiausiai septynis iš 12 tarybos narių balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Galu gale, galbūt atsiras naujas vadovas, ir LRT atstovaus rinkeju interesus, pateisins ju lukescius.

Jonas.

Jonas. portretas
Manau, kad LRT yra visuomeninė TV, todėl turi būti skaidrumas renkant vadovą, o daugiau kaip 5 metus būti negali, nes tai bus stacgnacija., bet ne demokratija. Todėl turi būti išrinktas naujas vadovas. Budriene jau praeitis, ji negali būti LRT vadovė, neturi pasitikėjimo Lietuvos piliečių tarpe.

Ignas

Ignas portretas
Meskit tą cimbolę ir grąžinkite futbolą per LRT
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių