Quantcast

Lietuvos žaliųjų partija dalyvaus savivaldos rinkimuose, A. Melianas išrinktas rinkimų štabo vadovu

  • Teksto dydis:

Lietuvos žaliųjų partija dalyvaus 2023 metų savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose. Tai nuspręsta šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje. Partijos pirmininkė Ieva Budraitė sprendimą motyvavo nepakankamu dabartinės valdžios dėmesiu sveikos aplinkos kūrimui.

Tai, anot pirmininkės, iliustruoja ir Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingo rezultatai.

„Neseniai atliktas Lietuvos savivaldybių reitingas leido dar kartą įsitikinti, kad, nepaisant globalių iššūkių ir Europos Sąjungos propaguojamos žaliosios politikos, savivaldybių lygiu Lietuva vis dar neskiria pakankamai dėmesio aplinkosaugai, o tai reiškia – ir sveikos aplinkos kūrimui. Geriausiai pasirodžiusiai savivaldybei (Vilniaus m.) nepavyko surinkti nė 60 balų iš 100 galimų. Prasčiausiai pasirodęs rajonas surinko vos 17“, – pastebi Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkė I. Budraitė.

Remiantis minėtu reitingu, tik 6-iose Lietuvos savivaldybėse važinėja atsinaujinančia energija varomas viešasis transportas, daugumoje rajonų stringa renovacijos tempai. Žaliesiems taip pat užkliuvo, kad 11 savivaldybių rengdamos viešųjų erdvių projektus, projektinių pasiūlymų užduočių vis dar neaptaria su visuomene, o klimato kaitos valdymui daugumoje savivaldybių praktiškai nėra taikoma jokių priemonių.

Šis reitingas, kaip pažymima Žaliųjų partijos pranešime, atskleidė labai daug valdymo ir požiūrio spragų.

Posėdžio metu partija ne tik apsisprendė dalyvauti rinkimuose, bet ir patvirtino Centrinio rinkimų štabo vadovą, kuriuo tapo buvęs vidaus reikalų ministras Artūras Melianas. Konkretūs kandidatų sąrašai, jų lyderiai ir programos dar tik bus svarstomi bei tvirtinami artėjant rinkimams, kurie vyks 2023 m. vasarį-kovą.

Šiuo metu Lietuvos žaliųjų partija yra atstovaujama Panevėžio miesto, Kaišiadorių, Kėdainių, Molėtų ir Utenos rajonuose. Radviliškio rajone pernai buvo išrinktas pirmasis partijai atstovaujantis meras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

A tai kuom

A tai kuom portretas
Anys skiriasi nuo kremliaus kolchoznikų ?

Cha

Cha  portretas
Lietuvos zalieji pradejo genocida pries lietuvos miskus kuris tesiasi iki dabar manau zmones dar nepamirso

ogi

ogi portretas
vel tos pacios /politziurkes/ lenda is pakampiu su visais antpeciuotais /lauriukais/ su visa kgb /durniu laivo/ komanda vis i uz 1 o 1 uz visus tik kad tu /visu/ tik saujale tai prisikvies is amerikas dar tokiu paciu pridurku ir bus okey // tik ???===
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių