Quantcast

Lietuvos vadovai sveikina Prancūziją Bastilijos dienos proga

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sveikina Prancūziją Bastilijos paėmimo dienos proga.

Prezidentas G. Nausėda savo ir Lietuvos žmonių vardu pasveikino Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną ir visus prancūzus nacionalinės šventės – Bastilijos dienos – proga.

Pasak šalies vadovo, šie metai ženklina svarbią istorinę sukaktį Lietuvos ir Prancūzijos dvišaliuose santykiuose – prieš 100 metų gegužės 11 d. Prancūzija de facto pripažino atkurtą mūsų valstybę. Prancūzija ir šiais laikais išlieka patikima Lietuvos partnere ir sąjungininke.

„Vertiname Prancūzijos indėlį stiprinant Lietuvos ir kartu viso Baltijos regiono saugumą. Prancūzija jau septynis kartus dalyvavo Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos oro policijos misijoje Baltijos šalyse, taip pat yra prisijungusi prie NATO energetinio saugumo kompetencijos centro. Džiaugiuosi, kad, prieš dvejus metus dislokavusi savo karių kontingentą NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje, nuo šio mėnesio Prancūzija vėl jungiasi prie šios misijos“, – rašoma prezidento sveikinime.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad pasaulį šiemet sukausčiusi COVID-19 pandemija parodė, kad tik susitelkę ir būdami vieningi galime sėkmingai įveikti kylančius iššūkius ir suvaldyti jų padarinius. Svarbu, kad Europa greičiau atsigautų po pandemijos ir visi kartu galėtume toliau dirbti mūsų žmonių gerovės labui.

Nacionalinės šventės proga prezidentas Prancūzijai ir visiems jos žmonėms palinkėjo sveikatos, vienybės ir klestėjimo.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai sveikina Prancūziją nacionalinės šventės – Bastilijos paėmimo dienos proga, linki visai prancūzų tautai gerovės ir klestėjimo.

„Mūsų šalis sieja intensyvi europinė darbotvarkė ir bendros pastangos užtikrinti saugumą mūsų visuomenėms. Lietuva ypač vertina Jūsų šalies konsoliduojamą vaidmenį su iššūkiais susiduriančioje Europos Sąjungoje. Esame pasirengę prisidėti visomis priemonėmis siekiant išlaikyti Europos Sąjungos vienybę ir kuriant dar darnesnę bei tvaresnę Europos Sąjungą, o tai itin svarbu ypač šiandien – kai pasaulis susiduria su vienu rimčiausių mūsų laikų iššūkių. Koronavirusas padarė didžiulį poveikį mūsų visuomenėms, ekonomikai ir tarptautinei politikai“, – sakoma premjero sveikinime.

Vyriausybės vadovas džiaugiasi, kad Lietuva ir Prancūzija yra strateginės partnerės, sėkmingai plėtojančios glaudų, abipuse pagarba ir vertybėmis grįstą dvišalį bendradarbiavimą bei politinį dialogą tarptautinėse organizacijose. Užtikrinama, kad Lietuva visomis išgalėmis prisidės prie tolesnio strateginės partnerystės su Prancūzija puoselėjimo. Lietuva taip pat dėkinga Prancūzijai už paramą branduolinės saugos klausimais, siekiant, kad visi branduolinės energetikos projektai būtų įgyvendinami laikantis aukščiausių saugos ir saugumo reikalavimų ir tik įgyvendinus visas su tokia veikla susijusias rekomendacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gitano Patarejams

Gitano Patarejams portretas
Bastilija nebuvo PAIMTA ja pridave mainais i gyvibe jos komendantas markizas De Lone. Veliau jo galva pamauta ant pikos keliavo po Paryžiu. Svarbiausia revoliucine švente nebuvo 14.07.1789 o buvo 22.09.1793 respublikos paskelbimas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių