Quantcast

Lietuvos ministras vyksta į Maroką patvirtinti JT migracijos pakto

  • Teksto dydis:

Lietuvos vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas pirmadienį dalyvaus tarptautinėje konferencijoje Maroke, kur bus patvirtintas daug diskusijų keliantis susitarimas dėl migracijos srautų valdymo.

Jungtinių Tautų dokumente išdėstyti tikslai dėl legalios migracijos ir geresnio migracijos srautų tvarkymo, pasaulyje sparčiai didėjant migruojančių žmonių.

Pakto rėmėjai pabrėžia, kad tai nėra teisiškai įpareigojantis dokumentas, bet skatina bendradarbiavimą ir gali padėti šalims geriau suvaldyti migracijos srautus.

Kritikai teigia, kad Visuotinis susitarimas dėl saugios, tvarkingos ir reguliarios migracijos riboja valstybių suverenitetą ir galimybes vykdyti savarankišką sienų apsaugą bei užsienio politiką.

Paktu siekiama apsaugoti migrantų žmogaus teises, bet juo nėra įtvirtinama teisė migruoti. Dokumente numatomas tikslas, kad migrantų sulaikymas būtų tik kraštutinė priemonė, o migrantai būtų aprūpinami būtiniausiomis reikmėmis.

Lietuvos kaimynės Lenkija ir Latvija nusprendė prie šio pakto neprisidėti. Jį taip pat kritikuoja Jungtinės Valstijos. Didesnė dalis Europos šalių, įskaitant Vokietiją ir Prancūziją, paktui pritaria.

Dėl dokumento gruodžio 19 dieną dar vyks balsavimas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

Jungtinių  Tautų duomenimis, šiuo metu pasaulyje migruoja daugiau kaip 250 milijonų žmonių. Ekspertai perspėja, kad klimato pokyčiai ateityje gali paskatinti didžiules migracijos bangas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Lietuviai pries imigrantus. Stop masonu arabiskiems nusikaltimams.

cha

cha portretas
Nesiputokit, kaimiečiai. Prieš vėją nepapūsit ir savo dažytų geltonplaukių nuo arabų neišsaugosit. Jos pačios pas juos nulėks, vos tik pamatys pluoštą dolerių. Nebūkit naivūs. Baigėsi laikai , kai galėjai kaime pragyvent visą gyvenimą ir nepamatyt juodos fizionomijos. Jūsų pačių vaikus va tuoj anglai parvarys namo , kaip tuos arabus ir negrus.

Juzė

Juzė portretas
Buvo Molotovo Ribentropo paktas, dabar JT paktas, o esmė ar ne vienoda?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių