Quantcast

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentai pasmerkė agresyvius Rusijos veiksmus

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų atstovai bendru pareiškimu trečiadienį išreiškė palaikymą Ukraina ir pasmerkė agresyvius Rusijos veiksmus, pasienyje telkiant šimtatūkstantinę kariuomenę.

„Tai ne „dvišalis konfliktas“, tai – vienpusė agresija. Putinas prie Ukrainos sienos sutraukė jau 150 000 karių. Kodėl? Kol kas atsakymų nėra“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė į Rytų Ukrainą išvykęs Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

Jis bendrą pareiškimą paskelbė kartu su Lenkijos Seimo vicemaršalka Malgorzata Maria Gosiewska (Malgožata Marija Gosievska) ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmuoju pavaduotoju Ruslanu Stefančiuku.

Delegacijos lanko įvairius taškus Donbaso regione, susitinka vietos pareigūnais, gyventojais, kariais.

Tai ne „dvišalis konfliktas“, tai – vienpusė agresija. Putinas prie Ukrainos sienos sutraukė jau 150 000 karių. Kodėl? Kol kas atsakymų nėra.

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) pirmadienį pareiškė, kad Rusija aplink Ukrainą ir aneksuotame Krymo pusiasalyje yra sutelkusi per 150 tūkst. karių.

Apie pajėgų telkimą pranešta Ukrainos rytuose atsinaujinus kruviniems susirėmimams su Rusijos remiamais separatistais.

Savo ruožtu Maskva sako dislokavusi karių palei savo vakarinę sieną pratyboms, reaguodama į grėsmę keliančius NATO veiksmus.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pirmadienį per ES užsienio reikalų tarybos posėdį paragino Bendriją imtis sektorinių sankcijų prieš Rusiją, siekiant užkirsti kelią jai toliau eskaluoti padėtį Ukrainos rytuose.

Ukraina kovoja su prorusiškais separatistais šalies rytinėje dalyje nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymą.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją remiant separatistus kariais ir ginklais. Maskva kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Katinas

Katinas  portretas
Avinų banda !

TIE KIEMSARGIUKAI SUKELIA TIK JUOKĄ

TIE KIEMSARGIUKAI SUKELIA TIK JUOKĄ portretas
Susieina, tarpusavyje pakiauksi ir ...įsivaizduoja, kad į juos kas nors reaguos...Galima pagalvoti, kad nuo jų nuolatinių lojimų kas nors keisis...Negaišinkite savo laiko ir nešvaistykite žmonių uždirbtų pinigų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių