Quantcast

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai aptarė paramą Ukrainai ir pasirengimą NATO viršūnių susitikimui

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Lenkijos vadovai Gitanas Nausėda ir Andrzejus Duda pirmadienį telefonu aptarė Rusijos karo Ukrainoje eigą, paramos Ukrainai ir regiono saugumo klausimus, taip pat pasirengimą Madride vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

Pokalbio metu Lietuvos vadovas akcentavo, kad žiauraus Rusijos vykdomo karo kontekste būtina tęsti paramą Ukrainai ir neleisti, kad dėmesys šiam klausimui mažėtų tarptautiniu lygmeniu.

Pasak prezidento, itin svarbu išreikšti tvirtą politinę paramą Ukrainai, suteikiant jai Europos Sąjungos (ES) kandidatės statusą birželio mėnesį vyksiančioje Europos Vadovų Taryboje (EVT).

„Ukraina mūšio lauke kovoja už savo laisvę ir Europos vertybes. Mažiausia, ką galime padaryti - tai visokeriopai remti ukrainiečių tautą tol, kol reikės - iki pergalės. Neturi būti jokių kalbų ir siūlymų nuolaidžiauti agresoriui", - kalbėjo prezidentas, kurį cituoja Prezidento komunikacijos grupė.

Aptariant pasirengimą NATO viršūnių susitikimui, Lietuvos vadovas pabrėžė, kad tai yra proga priimti sprendimus, kurie gerokai sustiprintų regiono saugumą. NATO laikysena turi atliepti pasikeitusią saugumo architektūrą euroatlantinėje erdvėje - būtina pereiti prie modernios priešakinės gynybos.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai taip pat aptarė kitą savaitę Rygoje vyksiantį Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių