Quantcast

Lietuvos ir Lenkijos ministrai pasirašys susitarimą dėl bendradarbiavimo

Lietuvos ir Lenkijos vidaus reikalų ministrai pirmadienį pasirašys susitarimą dėl bendradarbiavimo vidaus reikalų srityje.

Rita Tamašunienė ir Mariuszas Kaminskis (Mariušas Kaminskis) per dvišalį susitikimą Lenkijoje planuoja pasirašyti memorandumą, kad abiejų valstybių Priešgaisrinės apsaugos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos bendradarbiaus tarpusavy, teiks pagalbą, ypač pasienio teritorijose įvykus nelaimei, pavyzdžiui, kilus gaisrui. Taip pat tarnybos bendradarbiaus užtikrindamos išorės ir vidaus sienų saugumą, teigiama Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

„Daug bendradarbiavome su Lenkijos Respublikos vidaus reikalų ministru, kai mūsų šalyse prasidėjo karantinas. Šiuo metu ketiname dvišalius santykius dar labiau stiprinti ir teikti pagalbą krizinėse situacijose“, – teigė R. Tamašunienė.

Kurį laiką buvę tempti Lietuvos ir Lenkijos santykiai ėmė šiltėti prieš porą metų. Svarbiu lūžiu laikomas 2017-aisiais pasirašytas susitarimas dėl krovinių vežimo geležinkeliais tarifų tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir Lenkijos įmonės „Orlen“, valdančios naftos perdirbimo gamyklą Mažeikiuose.

Lenkija savo ruožtu siekia Lietuvos paramos ginče su Europos Sąjungos institucijomis, kurios Varšuvai grasina sankcijomis dėl teismų reformos.

Europos valstybėms užsivėrus sienas dėl koronaviruso pandemijos, Lenkija sudarė galimybę Lietuvos piliečiams kirsti šalį tranzitu, taip pat anksčiau, nei kitoms šalims, atvėrė sienas švelnėjant pandemijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na kokie bendradarbiavimai gali but su okupantais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių